Tillbaka!

Hej hopp! 
Nu är semestern över och det är dags att komma in i vardagslunken igen. Inte alls roligt när pappan behöver gå till jobbet! Har vart 3 härliga veckor tillsammans. Första var förstås mycket fokus på altanbygge eftersom Mathias ville komma igång men de andra två har vi ändå hittat på saker. 
 
Vilken sommar det har varit! Helt fantastiskt väder ☀ vi har ju dock inte kunnat njuta fullt ut av vädret pga lilleman. Det är ett himla pusslande när de är så små och solen skiner för fullt och det är 30 grader. Hemma är det väldigt varmt och man vill helst vara på stranden men behöver då helst ligga under tex ett träd som skuggar lite. Vi har haft ett sånt där UV tält men det har mest använts vid blöjbyten och amning för det blir ju rätt varmt i dem eftersom det inte finns någon form av lufthål så det kan blåsa igenom. Sen när han har varit missnöjd och vill bära upp honom har vi ändå fått leta skugga för heltäckande kläder ville vi helst inte ha i 30 grader så det har mest vart blöja som gäller. Får ändå säga att han klarat värmen bra vår lilla guldklimp :)
 
Tiden går fort och på torsdag är Hannes 3 månader! Det är roligt nu när han är så med i blicken och när han bränner av ett sånt där leende då ögonen nästan glittrar svämmar hjärtat nästan över av kärlek. Han kan dock ha riktigt skrikiga perioder emellanåt men de glöms bort när leendet kommer :) 
Händerna öppnar sig mer nu och han övar för fullt på att ta på och greppa saker. 
 
Någon sovrutin har ännu inte riktigt infunnit sig. Det kan variera väldigt från natt till natt. Vi försöker dock alltid få honom att sova för natten någonstans mellan 21-23, vanligtvis i sin säng eller i vagnen om vi är iväg. Den första sömnen efter han somnat har varierat väldigt. Allt från 01 till rekordet på 05.15 (då somnade han vid 23). Efter han har vaknat första gången går det ca 2-3 timmar mellan uppvaken. 
På dagen sover han då och då men det varierar också väldigt i tid. Allt från 10 min - 2 timmar så det är svårt att veta ifall man kan dra igång med något projekt.
 
Nu hoppas jag hinna uppdatera mer för er som vill följa oss men framförallt för min egen del :)
 


Kommentarer
Lina

Grattis Hannes!
Hur stark är Hannes i nacken? Vår son blir 12 veckor på torsdag o enligt vår BVC "ska" barnen då kunna lyfta på nacken o överkroppen med hj av armarna! Riktigt så långt har inte vår din kommit... Fast jag själv är förskollärare o jobbar med barns utveckling o vet att all utveckling sker olika hos olika barn så stressar BVC:s krav mig!

Svar: Tack tack säger Hannes ;) Han har sedan bara några veckor gammal varit stark i nacken så han kan lyfta huvudet när han ligger på magen men jag tror han varit tidig med styrkan i just nacke. I en bok jag har står det att de tidigast efter 1 månad kan lyfta huvudet bör de ligger på magen, vanligen 2-3 mån och senast 4-5 månader så du kan nog vara lugn :) Konstigt att BVC påpekar en sådan sak för de om några borde ju veta hur olika barn utvecklas.
thewaytoyou.blogg.se

2014-08-18 @ 16:37:56


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

thewaytoyou.blogg.se

resan mot vår högsta önskan, dig ❤ Hannes ❤

RSS 2.0