1-åringen

Så kom den 14 maj och det hade gått ett helt år. ETT ÅR! Helt galet!
Ett år sen vi äntligen fick träffa vårt efterlängtade barn som vi kämpat så hårt för ❤ 
Det har varit det bästa, lyckligaste, tuffaste, roligaste, svåraste och det mest underbara år någonsin :-) barn ger en verkligen allt! Ibland vill man bara ta tjänstledigt från sin mammaroll men oftast svämmar hjärtat över av kärlek och det gör nästan ont i kroppen så mycket man kan älska sitt barn ❤
 
Så hur var då Hannes 1-årsdag?
Den var toppen! För det första var det kristihimmelsfärd och röd dag vilket betyder att även Mathias var ledig. Vi började dagen med sång och paket i sängen 
Efter frukost började jag förbereda maten inför eftermiddagens kalas och Mathias tog tag i städningen. Tillslut fick jag ta mig en tur med Hannes i vagnen så han skulle somna och vara någorlunda pigg när gästerna kom (och Mathias fick städat ifred 😜)
Hannes har ganska svårt för att somna inne på dagen och det är allt som oftast en strid jag inte orkar ta utan går hellre en sväng med vagnen då han oftast somnar. Nu på senaste så har han dock blivit mer nyfiken än någonsin och vägrar att lägga sig ner trots att han är sviiiiiiintrött. Detta resulterade i att han denna dag tillslut somnade sittandes!!! Har även hänt ett antal gånger efter detta.
Knasboll :-)
 
Klockan 16 kom våra familjer på kalas (föräldrar, syskon, mormor/farmor). Blev grillning och sen tårta ute på altanen i det underbara vädret. Hannes hade full attention av alla och han stortrivdes :) fick massa fina presenter och hela dagen var perfekt!
Älskade 1-åring ❤
 
Jag har ett avslutande inlägg jag tänker göra innan bloggen är "färdig". Skulle tippa på att det kommer i nästa vecka men jag vågar inte lova något :) men ett till kommer iallafall.

Sjukling :-(

Vilken fin långhelg det har varit! Tyvärr har vi dock inte fått njutit så mycket av det fina vädret för lillfisen har vart dålig :-( 
Allt började i torsdags när Hannes och jag var iväg på en liten shopping tur. Märkte under dagen att han inte riktigt var sig själv och verkade trött och glansig i ögonen. Mycket riktigt visade febertermometern 39,6 när vi kom hem och kvällens grillning med vänner fick ställas in. 
På fredagen var febern fortfarande kvar men det som var värst var att hans mage verkade ha ballat ur helt! Det bara rann igenom så fort han fick i sig något :/ vi bytte säkert ca 20 blöjor under fredagen varav 5-6 av dem var direkt in i duschen med hela Hannes. Trots hög feber verkade sova överskattat vilket också gjorde honom rätt så grinig. Hans aptit försvann också. Han gick från att vara en mycket matglad kille till att inte vilja ha något. Försökte med allt han annars bara trycker i sig så som bananplättar och mackor men inget var intressant.
 
På lördag morgon var vi glada över att han lyckades få i sig lite välling + att han verkade törstig och drack en del vatten. Det fick han inte behålla länge då han helt plötsligt kaskad kräktes ner hela vår säng, suck! Efter det ville han inte äta något förrän på eftermiddagen då vi lyckligtvis fick i honom lite mat och han verkade pigg och glad. Lekte en del innan han somnade och nu trodde vi det skulle vända! Men nej.
 
Söndagen började bra men framåt förmiddagen tryckte jag han betedde sig väldigt konstigt och verkade ovanligt slö. Han gjorde långa blinkningar och höll på att somna sittandes. Vi var bjudna på dop så vi bestämde att jag skulle gå så fick Mathias stanna hemma med Hannes. Innan jag gick så sov H och vi bestämde att om han fortfarande verkar "konstig" när han vaknar så får vi åka in med honom. Jag hann vara med på dopgudstjänsten iallafall innan Mathias skickade att han återigen bajsat igenom allt samt spytt och då varit helt blå om läpparna. Vi bestämde att vi åker till Östra. I bilen ner var han fortfarande sådär konstigt slö och han ville såklart varken äta eller dricka. Så fort vi kom fram och innanför dörrarna på östra så blev han såklart pigg igen. Det är ju så typiskt! Vi fick träff en läkare relativt fort men de tyckte ju inte alls att det var någon fara med honom eftersom han var fin i färgen, ingen feber och dessutom kissade ner hela britsen. Så det var bara att åka hem igen. Kämpade hela eftermiddagen och kvällen med att få i honom mat men utan några höjdar resultat. 
 
Idag är han något bättre och har faktiskt fått i sig en hel burk mat utportionerat under dagen. Tyvärr håller den kassa magen i sig och så fort han ätit får man vara beredd på att byta ett par blöjor. Jag hoppas verkligen det vänder snart! Blir inte klok på vad allt detta kan vara heller?!? En vanlig magsjuka? Tänder? Någon bakterie? Allergi? Ja, det är en gissningslek i vanlig ordning när det gäller barn.
Kan inte komma ihåg när han somnade så här senast. Från i torsdags när febern kom.
Vi fick kommit ut på några små promenader i helgen iallafall :-) han somnar lättast i vagnen.
Härligt att se honom vilja ha lite smoothie + att han tog en broccoli att mumsa på när jag lagade mat. Kanske är vändningen?
Som ni ser använder jag fortfarande bumbon emellanåt. Bra att ha när jag lagar mat på köksön och han vill komma upp och titta. Känns säkrare att han sitter i den än "löst". Fast man måste ändå ha stenkoll nu när han är lite mer rörlig och når ner med fötterna.

thewaytoyou.blogg.se

resan mot vår högsta önskan, dig ❤ Hannes ❤

RSS 2.0