God natt? Godnatt!

Kan det vara så att kroppen håller på att förbereda sig på lite sömn? För det senaste har jag verkligen haft svårt att sova gott och det var längesen jag sov en hel natt. Vaknar stup i kvarten känns det som! Vrider och vänder på mig, somnar om men vaknar strax igen. Bara att vänja sig kanske? 
Nyduschad kryper jag nu ner under täcket och gottar mig i intressant läsning. Sedan hoppas jag på en god natt. Godnatt!
 

BM besök

Igår var jag hos barnmorskan på besök.
Fick vägt mig, kollat blodtryck och ett stick i fingret. Mätning av magen och lyssna på hjärtljuden stod också på schemat.
 
Har lyckats gå upp 10 kg sedan inskrivningen och blodtrycket var bra. 
Mitt kolesterol var också bra vilket jag blev glad över för när jag var på min årliga kontroll för njurarna för ca 1 år sedan var den läkaren på mig att det var för högt. Så det kändes ju skönt att det har sänkt sig. Hb-värdet låg på 117 vilket är lite lågt så min barnmorska ville gärna att jag skulle ta mina järntabletter varje dag istället för varannan. Får se vad min mage säger om det :S
 
Vi mätte magen och mitt sf mått låg på 26 och något över normalt. Dock räknar de BF 29/5 och då var jag enligt hennes beräkningar i v 25+6 igår medans jag har valt att räkna BF 25/5 och hade då v 26+3. BM sa då att måtten brukar stämma överens med vecka vilket isåfall stärker min räkning ;) Bebisen kommer i och för sig ändå när den vill och känner sig färdig :)
Hjärtljuden låg på 148-152 slag/minut.
 
Nu är myrkrypen i benen värre än någonsin och igår ville jag helst av allt amputera bort båda två! Läste en del om det och lågt järnvärde kan orsaka det hela. Får hoppas på att det blir bättre nu när jag ska äta järntabletter varje dag.
 
Nu tar jag helg! 
 

Renovering

Har precis genomgått en renovering av mitt hår! Då vi hade massa järn i vårt vatten när vi flyttade in påverkade det mina blonda slingor och de blev mer och mer gul/oranga. Innan jul installerade vi ett filter som tog bort detta och nu kan jag både tvätta vit tvätt och dricka vårt vatten. Har inte vågat färga håret då det fortfarande var järn i men nu äntligen var det dags!
 
Var hos min frisör i över 4 timmar!!!
Bort med metaller, klippa, färga, nyansera och allt vad som gjordes. Nu känns håret fräscht och har en jämn färg. Ett riktigt grov jobb är gjort och nästa gång kan jag slinga det som vanligt igen. När nu nästa gång blir :P blir inte lika lätt att åka ner till Gbg för att fixa håret med en bebis. Får ta med barnvakt då :)
 
Så snyggt ;)
 
Dagens magbild v 27 (26+2)
 
❤❤❤

Nedräkningen kan börja!

Igår kom vi på att vi inte hämtat posten på några dagar. Där låg det!
 
Beslutet från försäkringskassan om att jag får full graviditetspenning. Yes!
Så nu har nedräkningen börjar och fredag 28/3 blir min sista arbetsdag på väldigt länge. 
Sen ska jag bara gå hemma och njuta av våren och försöka förbereda mig på att bli mamma ❤
 

Alla ❤ dag

Alla hjärtans dag firar vi med att det "bara" är 100 dagar kvar till BF. Weeehooo! 
 
En kärlekssemla får det allt bli också :-) 
 
Trevlig helg alla ❤ där ute!

Bökande bebis ❤

Har haft en livligt bökande bebis i magen ikväll :) lyckades till och med att göra så sin mamma behövde gå på toa typ 3 ggr på 30 min! Fast det gör absolut ingenting! Älskar att känna att det finns ett växande liv där inne. Din pappa har legat tätt intill magen och pratat och pussat på dig idag också. Vi längtar efter dig ❤
 
Annars flyter graviditeten på och magen växer. Halsbrännan har blivit värre och inatt vaknade jag av det och insåg förskräckt att jag tagit den sista Novalucol tabletten! Fick googlat fram lite tips på huskurer vilket ledde till ett glas mjölk och puffa upp kuddarna så huvudet låg högt. Verkar som det hjälpte för sen sov jag tills klockan ringde. Har idag inhandlar nya tabletter som ligger redo bredvid sängen om de behövs inatt. En fd arbetskollega berättade att då hon väntade sitt andra barn hade hon halsbränna ofta och fick då höra att barnet brukar ha mycket hår vilket stämde på hennes dotter. Får se om det är en liten bebis med stor kalufs som tittar ut i maj :) 
 
Jag skrev för ett tag sen om hur en på jobbet frågat om jag var säker på att det bara var en där inne. Suck! Idag när jag stod och packade semlor var denna arbetskamrat på väg förbi mig men stannar plötsligt, vänder sig om och frågar. Hur mycket har du gått upp nu? Det är en del va? Aaaaahhh! Jag blir tokigt på denna människa! Jag undrar hur hon såg ut när hon var gravid? Det var ju ca 100 år sedan så hon har väl glömt av hur det är ;)
 

27

Idag tar jag ytterligare ett kliv närmare 30 då jag fyller 27 år. Förra året när jag fyllde 26 var jag riktigt deppig över att vara så ogravid man kunde bli då min tanke var att ha barn när jag var 25.
I år har jag släppt det där och känner mig lycklig över att fylla 27 och att vara gravid. Äntligen! 
Fick paket och frukost på sängen av mitt hjärta <3
Koppen och faten undet den fick jag förra året av farmor. Det är "födelsedagskoppen" och har använts under hela min pappas uppväxt då någon i familjen fyller år. Nu har jag fått överta den och jag kommer hålla hårt i denna tradition :-) 

Myshelg

Efter jobbet i fredags var det enormt tunga steg som tog sig uppför trappan från omklädningsrummet. Att jobba 6-16 känns i kroppen i vanliga fall och än mer nu. Väl hemma kastade jag mig i soffan framför OS invigningen och min älskade sambo lagade mat. Fredagsmys!
 
Lördagen började med jobb och vid 14 hämtade Mathias mig och vi begav oss ner mot Göteborg. Vi hade sedan innan bestämt att vi skulle äta middag med vänner denna lördag. 
I julklapp av mamma och pappa fick vi en smartbox innehållande en hotellövernattning som vi också valde att utnyttja denna helg. Vi checkade in på Elite Park Avenue. Middagen intogs på en fransk restaurang som heter Levantine och kvällen blev mycket trevlig :)
 
Söndag och hotellfrukost! Finns det något bättre ?!? Mums! 
Utnyttjade bio presentkorten vi fått under årets gång och såg Frost i 3D. Det var vi och alla barnfamiljer ;) men vi hade ju faktiskt också med oss vårt barn fast inte riktigt på samma sätt. Längtar tills vi får gå på bio med vårt/våra barn som en riktigt familj <3
 
Imorgon tar jag ytterligare ett steg närmare 30 då jag fyller 27 år. Läste mitt inlägg från förra året då jag fyllde 26 och det var ju ingen vidare munter läsning. Vet redan nu att min födelsedag detta året kommer att bli bättre känslomässigt :) 
 
Försöker ta vara på tiden som 2 innan vi blir 3 <3
 
Frost 3D 
Mysig film i typisk Disney anda.
Man blir aldrig för gammal för Disney. Eller?

AJ som f*n!

Efter att ha svårt och somna i söndags kväll var jag nöjd över att det inte kliade i benet när jag skulle sova igår. Somnade fort men vaknade vi 03.00 av att det krampade i vaden, AJ! Detta har hänt mig ett par gånger innan graviditeten så Mathias visste rätt fort vad som skulle göras när jag slog på honom och skrek aj, aj, aj! Han fick flyga upp och stretcha ut min vad. Stackarn blev ju livrädd först innan han fattade vad det var :/
Typiskt är att jag under kvällen läst i en av apparna där det stod så här om v 25: "Du riskerar att vakna på natten med sammandragningar i benen - aaaaj,kramp!" Lite lustigt att det händer några timmar efteråt.
 
Vi gick igår in i v 25 och det firade bebis med att vara så vild att jag till och med fångade sparkarna på film. Häftigt!
Har kollat på filmklippet flera gånger och blir lika fascinerad varje gång över att det faktiskt är MIN mage som rör sig på skärmen. H*n måste vara riktigt stark eller så har vi lyckats tillverka en jättebebis ;) Jag hoppas på stark.
 
Gick till Sportlife efter jobbet för att köra mitt crosstrainerpass. Eftersom vi var bortresta förra veckan har jag inte tränat på nästan två veckor, förutom skidåkningen då vilket var rätt jobbigt det med. 
Kände direkt att det inte var som innan semestern. Det kändes tungt och jobbigt. Efter 20 min fick jag avbryta då jag började bli lite lätt yr och illamående. Irriterande då det kändes så bra innan semestern. Jag hoppas det bara var något tillfälligt eller är det nu man ska börja inse sina begränsningar? Jag tror dock det kan bero på för lite sömn de senaste 3 nätterna och hoppas på att torsdagens träning går bättre.

Myrkryp i benen

Att drabbas utav myrkryp i benen under graviditeten är tydligen vanligt vad jag läst. Detta har jag dock haft problem med långt innan jag blev gravid. Min kära mamma har likadant. Det kommer ofta på kvällen när jag är trött och har jag då ätit något sött är det ofta kört. Mina vänner har fått vänja sig vid att jag får stå och stampa lite bredvid soffan vid tex filmkvällar ;)
Så detta var för mig ingen chock att ha även nu MEN igår fick jag det när jag skulle sova vilket aldrig hänt innan. Fy satan vad jobbigt! Klockan var dessutom mycket och jag blev lite stressad av att väckarklockan ringer 04.50
Somnande tillslut men jag hoppas verkligen bara det var en engångsförteelse!
 
Måndag igen och tillbaka på jobbet efter 1 veckas semester. Tog bara några timmar innan ländryggen började göra ont. Graviditeten börjar kännas nu och jag blir trött i både huvud och kropp efter jobbet. Hoppas försäkringskassans beslut om gravidpenning kommer snart så jag kan börja räkna ner.

thewaytoyou.blogg.se

resan mot vår högsta önskan, dig ❤ Hannes ❤

RSS 2.0