Hannes rum

Det börjat sakta men säkert likna något i Hannes rum. Vi fick i veckan upp boklisten jag beställt och även satt upp fler väggklistermärken. 
Här bor prinsen. Älskar brevlådan ❤ så söt!
 
Tanken är att ha ytterligare en sådan Kallax hylla från Ikea, fast den mindre med fyra fack, bredvid den stora. Den sorten var såklart slut då vi var och handlade så det får bli nästa gång vi har vägarna förbi Ikea. Den bruna byrån har stått i det rummet sen vi flyttade in men ska väl också ut så småningom. 
Köpte även ett lektält som är perfekt att ha i vardagsrummet :-)
 
Nu kryps det för fullt och i veckan har han också ställt sig upp mot sitt aktivitetsbord helt själv. Vi fick också sänkt sängen för där stod han också och såg så lycklig ut häromdagen. Det går undan! 
 
Det är bara en tidsfråga innan hans framtänder uppe tränger igenom. Det är fortfarande mjukt men vitt så man ser de små bissarna strax under tandköttet. Kommer ju vara gulligare än gulligast när de växt ut :)
 
Idag är Mathias på kurs i Stockholm och kommer inte hem förrän imorgon. Så vi får klara oss själva denna natt. Har förberett plats bredvid mig om Hannes skulle vakna och vilja sova bredvid mammi :) kuddar under madrassen är ett måste nu när han blivit en liten virvelvind!
De senaste nätterna har han vaknat runt 04-05 och då har jag burit in honom till oss så har han somnat om till ca 07-08. 
 
Godnatt! 
 

Mamma och pappa

Det var ytterligare en sak Hannes började med förra veckan som jag glömde skriva i förra inlägget. Han säger mamma och pappa, typ ;) Det händer när han är på gnällhumör och då låter det numer maaammammammaaaa och ibland pappaaappaaa men mest "mammagnäll". Även om det händer när han är på gnällhumör och jag inte riktigt vet om han ens förstår vad han säger så smälter mammahjärtat :) 
 
Idag har vi börjat vår första simkurs i Kungälv för Aquabarn. Hannes som blir 8 månader på onsdag var ungefär dubbelt så gammal som de andra 6 barnen i gruppen på 2.5 mån- ca 4 mån. Han var på så sätt också den mest aktiva och herreguuuud vad det skulle plaskas :-) inte helt lätt att göra de lugna fina övningarna som att hålla honom på ett speciellt sätt när han låg på mage i vattnet, när han mest ville sprattla och plaska. Det var en mysig stund och det är roligt att se honom så glad i vattnet. Lyckades självklart glömma hans nya badbyxor vi fick köpt då instruktören inte riktigt godkände de han hade. Som tur var låg de kvar när jag ringde till simhallen. Hade vart bra trist att bli av med dem första gången, och dyrt...
 
Nu övas det för fullt på att krypa här hemma och idag kröp han en längre sträcka med siktet inställt på fjärrkontrollen som förövrigt är bästa leksaken just nu. Tätt efter kommer min mobiltelefon. Varför ens köpa leksaker?!?! :-P
 
 
En riktigt mysig morgon framför brasan ❤
 

Utvecklingsexplosion

Under eftermiddagen och framförallt kvällen drog Hannes till med en riktigt utvecklingsexplosion!
Han har under väldigt lång tid från sittande läge, lutat sig fram i något som sett ut som krypposition fast med ena foten fast under sig. I den positionen har han stått och gungat länge tills den foten som varit fast "lossnat" och han kommit ner på mage. På mage har han mest tagit sig bakåt eller runt, runt.
Idag kom han på det! 
Från liggande på mage tog han sig helt plötsligt upp i krypposition och efter en stund kom ca 2 kryp eller vad man nu kallar det. Detta var under eftermiddagen och på kvällen (efter några läggningsförsök som vi tillslut gav upp och lät han vara uppe lite till) så övade han massor och lyckades också ta sig från liggande på mage upp till sittande position. Så häftigt att se när det bara lossnar. Hoppas han kommer ihåg allt imorgon. Då ska vi öva ännu mer :-)
Efter hans träningspass gick vi och la honom och när vi skulle gå i i hans rum och titta till honom möttes vi av det här :-) Så kan man ju också sova!
 
I julklapp fick jag en barnmatskokbok och igår fick jag äntligen tummen ur och lagade mat till Hannes. Det blev köttfärsgryta, köttfärssås och sparrispuré. Idag fortsatte jag och gjorde en fiskgryta. Heja heja :-P 
Vår lillfis är ju ett riktigt matvrak och verkar gilla det mesta så det är väldigt tacksamt.
Nu fick jag återigen användning av MAMs förvaringsburkar som jag köpte till bröstpumpen för att frysa bröstmjölk i. De är perfekta att förvara barnmat i! 
Trevlig helg! 

Jul och Nyår 2014

Oj oj vad bloggen hamnade långt ner i prioriteringen eftersom det var bra längesedan jag skrev sist. Såklart har det hänt massor under dessa veckor men ska försöka dela med mig lite av vår jul och mellandagspyssel samt nyår.
 
Äntligen kom året då vi fick fira julen som en egen liten familj. Som vi längtat!
Upplägget i år var likt förra årets med uppesittarkväll den 23:e hos min mamma och pappa med tillhörande bingospel och julklappsutdelning. Hannes fick en hel del julklappar av sin mormor, morfar och mostrar men utdelningen blev såpass sent att han hade hunnit somna.
 
Julaftonen började lugnt i soffan framför nyhetsmorgon innan det var dags för förberedelser inför gästernas ankomst. Vi hade även iår knytis så vi inte behövde stå med all mat själva. Perfekt!
Har varit så skönt att vara mammaledig iår så jag känt att jag hunnit med och göra lite eget julgodis m.m. 
Fick också gjort matjesillstårta för första gången som blev väldigt god och uppskattad så den lär göras vid fler julaftnar och säkert midsommar med. Äggost gjordes för fjärde året i rad men nu har jag lovat mig själv att göra det fler gånger än bara vid jul för det är ju så jäkla gott!
 
Våra gäster beståendes av våra föräldrar, mina systrar, farmor, mormor och Mathias mormor + morbror kom strax innan Kalle Anka och julaftonen blev en mysig eftermiddag/kväll med god mat, julklappsleken och sällskapsspel. När alla kom var Hannes aningen reserverad och gjorde inte mycket väsen av sig. Han såg fundersam ut och studerade alla och liksom checkade av läget. När han väl kände sig bekväm och hade koll var det full fart! Man märker nu hur han börjar bli lite reserverad mot människor han inte träffar så ofta. Han började tex gråta när min mamma bar honom och de skulle hälsa på min mormor. Det gick ju snabbt över och senare satt han glatt i hennes knä så det är inte värre än så men man märker vilka han känner sig extra trygg med nu. 
På juldagen fick han julklappar av sin farmor och farfar och det var också en hel del ;)
Grabben är bortskämd!
 
I mellandagarna kom det äntligen lite snö och Hannes kunde provåka sin nya pulka han fått i julklapp. Packade på honom den nya jackan, termobyxorna och skorna han fått och gick ut och åkte lite pulka på altanen. Han såg så söt ut där han satt som en stoppad korv :-) Han tyckte det var roligt en stund iallafall.
 
Hannes har under julen börjat sova så bra på natten. Tummen upp! Perfekt eftersom vi under julledigheten hade tänkt att han skulle få flytta in i eget rum.
På söndagen efter jul tog vi äntligen tag i projektet "Hannes egna rum". För i rummet där han skulle bo har det mesta hamnat och hujedamig vad mycket skit vi lyckats slänga in där för att typ slippa se det. Ut med allt i hallen och storstäda bort dammråttorna innan det var dags att börja flytta in det som skulle vara där och rensa bland allt annat som fått bo där inne en längre tid.
Måste verkligen slå ett slag för väggklistermärken! Så himla smart! När vi byggde huset valde vi att måla alla rum vita för att det ändå var så många val och så kunde vi bestämma sen om vi vill tapetsera eller måla i annan färg. På så sätt är rummet helt vitt. I doppresent fick Hannes b.la mätsticka i form av ett träd som var väggklistermärke. Det satte vi upp och det blev superbra! Ser ut som man målat på väggen. Har beställt fler väggdekorationer på jollyroom förhär ska klistras!
Behöver ta oss till IKEA för att köpa lite hyllor m.m så rummet får inredas lite i taget. 
 
Hur har det då gått för Hannes 4 nätter i eget rum? Så jäkla bra!
Var lite orolig över första natten då han under hela dagen varit hur gnällig som helst och velat bli buren i princip hela tiden. Insomningen tog längre tid än vanligt och fick tillslut sövt honom (ca 21.00) i min famn i vår säng men la sedan över honom i sin säng. Var inne en gång efter ca 1 timme då han grät i sömnen vilket han oftast gör någon gång per natt. Det går fort över bara man lyfter upp honom och vaggar lite så lugnar han sig nästan direkt och man kan lägga ner honom. Vid 01 skrek han till och jag var på väg upp men han tystnade när jag precis skulle gå in genom dörren så jag kunde vända och gå och lägga mig igen. Jag somnade och vaknade ca 07.30 av att jag hör honom gny lite från sitt rum. Mycket bra första natt för jag säga, och så har det fortsatt.
Natten till tisdag:
Somnar i bilen hem från kalas ca 22.00. Vi lägger över honom i hans säng när vi kommer hem och han sover till ca 07.30. Går in och möts av ett leende :) Tar in honom till vår säng för att mysa lite och han gäspar som bara den och verkar fortfarande trött. Han somnar om på mathias bröst och vi sover till 09.
Natten till onsdag:
Somnar innan 20.00. Hör honom daadaaa vid 07.10 och vid 07.25 börjar han gny varpå jag går in till honom och han blir så glad när han ser mig. Sen blir det samma procedur som morgonen innan att han somnar om och vi vaknar strax innan 09.
Natten till torsdag:
Vi firar nyår hos vänner där han somnar. Vaknar till under tolvslaget men somnar om rätt fort. Vi är hemma runt 03.00 och han slår rekord genom att vakna första gången vid 08.40.
 
Summa sumarum: Eget rum = tummen upp!
Stora killen som är så duktig <3
 
Stiligaste nyårskillen!
 
Vi säger hej då till år 2014 som såkart får ses som det bästa hittills eftersom vi äntligen fick vår efterlängtade Hannes <3 
Nu välkomnar vi 2015 och hoppas det blir toppen!
Hannes kommer iallafall få massa nya kompisar detta år :-) massa nya små bebisar väntas. Så mysigt!
 

thewaytoyou.blogg.se

resan mot vår högsta önskan, dig ❤ Hannes ❤

RSS 2.0