7 månader

7 månader har gått sedan vår prins kom till världen.
7 månader fyllda av en kärlek man inte upplevt innan. 
7 månader som vänt upp och ner på hela ens liv.
7 månader väl värda den långa väntan och kämpandet vi fick ta oss igenom för att komma dit vi är idag. 
Jag är lycklig!
 
Förra veckan hände lite mer på Hannes fronten:
Han började "prata" väldigt mycket mer än vad han gjort innan. Det är ääädaaa, daaadaaa, aaooooaaa m.m 
Man kan ju undra vad det är han försöker få fram. Roligt är det iallafall :) 
 
Han har börjat räcka ut tungan och liksom bita på den samtidigt som han ler och ser väldigt lurig ut. 
 
Han har börjat med att stoppa in fingrarna i munnen när han äter som om han vill känna på maten vilket såklart resulterar i mycket kladd och fläckar. Så det får han gärna sluta med ;) 
 
Han är inte helt lätt att byta blöja på längre för antingen ska det vändas om på mage, eller ryckas i allt man kan få tag på. Hannes har också hittat sina "ädlare" kroppsdelar och de är ju roliga att rycka i ;)
 
Att sitta framför fönstret och titta ut, i detta fall på regnet, är roligt!
 
Myser framför brasan på luciamorgonen ❤

Rätt lugnt

På utvecklingsfronten för Hannes del har det varit rätt lugnt ett tag nu tycker jag. Inget krypande i sikte än men han visar ändå intresse för det men tar sig mest bakåt eller runt i cirklar. Han tillbringar mycket tid i sin gåstol som han far fram med i bra fart :) Väldigt bra grej det där! Bra att vi har så stora öppna ytor så han kan traska runt ordentligt och jag har oftast god uppsikt på honom. 
 
Igår fick vi pyntat vår "lilla" gran. Trodde nog Hannes skulle vara mer intresserad än vad han var. Han klämde och kände lite men "gick/åkte" sedan därifrån. Älskar förövrigt att granen är framme för det är sååå mysigt! Julkänsla!
 

Matvraket

Vår lille kille ÄLSKAR mat! 
Hittills har han inte spottat ut något jag har gett honom utan mumsar glatt i sig vad han än fått på skeden. Han har heller aldrig lämnat mat utan äter upp precis allt vare sig det är gröt, mat, fruktpuré eller välling. Det är ju oerhört tacksamt och gjorde att sluta amma var lätt som en plätt. Nu till det som är lite jobbigt.
Han blir fullständigt vansinnig, arg, ledsen när det han äter/dricker tar slut. Han illtjuter och det kommer till och med tårar. När jag då som grädde på moset även ska torka honom runt munnen, vilket han avskyr, låter det som hela världen är på väg att gå under! 
Bildbevis:
1.5 portion gröt är slut = katastrof!
Detta beteende går som tur var över så fort jag tagit upp honom i famnen och gått runt lite. Nappen kan vara bra att ta till då med. Då lugnar han sig och förstår att han är mätt. Så här är det vid varje måltid vilket är lite frustrerande! Inte roligt att se honom så arg/ledsen. 
 
Idag har vi varit på BVC vilket var jättelängesen (13/10). Han är nu 67 cm lång och väger 8180g. 
Han fick också träffa läkare denna gång och allt såg fint ut :)
Biter på allt :) 

Första hela natten

Natten mellan fredag och lördag hände det. Hannes sov hela natten! Eller ja, jag fick stoppa in nappen vid 03 när han gnydde till men det räknar jag inte. Tror han hade löst det själv och somnat om ifall han sovit i eget rum och inte ha en mamma 2 meter ifrån som vaknar av minsta snark. Han somnade strax innan 20.00 vilket var perfekt för då kunde vi titta på idol i lugn och ro :) Han brukar gny till när vi går och lägger oss men inte denna kväll så vi somnade gott och borsett från den lilla uppstigningen vid 03 så vaknade jag av Mathias larm och tittade så på min klocka som stod på 07.09. Men OJ tänkte jag, Hannes sover fortfarande! Sen kunde jag såklart inte somna om utan låg och väntade på att han skulle vakna vilket han gjorde 07.30. För första gången på länge kände jag mig utvilad när jag gick upp.
Heja Hannes! 
Mamma önskar fler sådana nätter, tack! 
Tyvärr har det inte upprepats ÄN men jag hoppas på att det snart händer igen. 

thewaytoyou.blogg.se

resan mot vår högsta önskan, dig ❤ Hannes ❤

RSS 2.0