Vill krypa

Hannes har nu börjat visa att han gärna skulle vilja krypa. Innan när han legat på mage har han varit rätt så nöjd med att bara vara men nu är det annat. Han börjar från sittande och lägger sig ner på mage för att sedan försöka komma iväg, men han kommer ingenstans. Han bankar i golvet några gånger för att sedan försöka komma upp i krypställning igen. Än så länge är han inte jättefrustrerad över att han inte kommer framåt men det är nog bara en tidsfråga.
Banka med händerna i golvet eller på bordet är väldigt roligt nu förtiden. Även roligt att banka med leksaker i tex bord. Han har lyckats banka bort lite färg på vårt matsalsbord så i veckan köpte jag tillhörande "bord" till matstolen och där på kan han få banka hur mycket han vill. Han kanske blir trummis ;)
Mammas lilla goding ❤

Sovmorgon

Klockan är 9.30 och jag ligger fortfarande i sängen och har inte startat min dag än. Lyyyyx! 
Hur kommer detta sig?
Mathias närmsta vän Magnus kläckte den fantastiska idéen igår att de kunde åka till badhuset med barnen när de har uppvärmd pool mellan 9-10. Mathias frågade mig om det var ok att han åkte med Hannes. Ok? Självklart! Det betydde ju som sagt sovmorgon för mig. Love it!  Roligt att de har pappa/barn tid också. Det är viktigt tycker jag.
 
I veckan som gått har Hannes snorat för fullt. Näsan rinner och det tuggas och dreglas på det mesta. Mer tänder på G kanske? 
Denna veckans nätter är långt ifrån förra veckans oroliga nätter. Han har sovit riktigt bra, särskilt i början på veckan. Onsdag-torsdag somnade han tex ca 20.00 och vaknade första gången 02.30. Fick vaggat honom lite och han somnade om i vår säng till 07.00. Bra tycket jag! Ingen mat den natten heller vilket jag försöker att undvika nu. Laddar en flaska välling och har i kylen som bara kan värmas om det verkar behövas under natten. Oftast när han vaknar mitt i natten är det bara att somna om honom igen. Det är när han vaknat efter ca 04 det ibland kan behövas en skvätt välling eller blöjbyte.
 
Nä, nu får jag hoppa upp och äta frukost. Njuta av egentiden tills mina fina killar är hemma igen ❤

6 månader

I fredags var det den 14.e och det betyder "månadsdag" och denna gången 6 månader. Ett halvt år! Hej hopp vad det går fort! Kommer bara säga swish så har ytterligare 6 månader gått, vi firar 1-årsdag och sommaren är på intåg igen. Försöker njuta av allt så gott det bara går :-) 
Ta vara på stunderna när han somnar i ens famn eller bara sitter och gosar. 
 
Hannes var som en solstråle hela förra veckan, på dagen....nätterna förra veckan var INTE så roliga! Han vaknade och grät ofta fast vissa av gångerna var han knappt vaken utan blundade och skrek i högan sky. Svårt att komma till ro och sov inte långa stunder i sträck. Man är härligt pigg som förälder vid sådana tillfällen, NOT! Är rätt så säker på att det är hans mage som spökar. Han är en mycket matglad kille och mumsar i sig allt han får smaka vilket såklart är jätteroligt och tacksamt. MEN hans mage har inte riktigt hängt med och håller på att vänja sig vid omställningen från amning/ersättning till välling/gröt och mat. Han var väldigt hård i magen och kämpade varje gång det var dags att bajsa. Tyckte synd om honom :/ 
Inatt var det bättre och idag har jag bytt 4 bajsblöjor så nu har magen nog kommit igång iallafall. Helt sjukt vad mycket som kan kretsa kring bajs nu förtiden :P
Har han bajsat idag? Vilken konsistens? Ja, sådana frågor dyker dagligen upp hos oss, haha! 
 
Vi fick två gå-stolar på dopet men har bara haft uppe "bilen" och den har ju Hannes gillat att sitta i och trycka på allt som låter. Nu har vi packat upp den andra vi fick som var en "nättare" variant och med ett lägre lägsta läge så han verkligen når ner till golvet. Denna gjorde succé! En helt ny värld öppnade sig nu när han kan ta sig ut på upptäcktsfärd på egen hand :-)
 
 

The Reef

I helgen har Hannes gjort sin första utlandsresa. Till Danmark :) 
Vi åkte tillsamans med våra vänner så vi var 6 vuxna och sammanlagt 4 barn. Vi hade bokat boende på badhotellet The Reef så bada bada bada stod på schemat! Vi åkte fredag-lördag och på måndagen samma vecka tog jag med Hannes till Sundahallen (badhus) för att testa att bada i bassäng innan vår lilla helg tripp. Han älskade det! Han har tidigare inte visat någon form av rädsla för vatten hemma i baljan eller i duschen och det gjorde han heller inte i simbassängen. Helt oberörd när han får vatten över huvudet. Så skönt! 
 
Vi väckte honom 05.30 på fredagen för att jag skulle amma honom innan vi åkte. Sedan packa på honom och in i bilen. 06.00 skulle vi möta upp de andra. Vi åkte ner mot Stena terminalen i göteborg och Hannes slumrade till lite i bilen men vaknade så fort vi parkerade. Vi satte honom i selen på Mathias under tiden vi väntade på terminalen och det var ju en hit. Sitta framåtvänt på pappa så man kommer upp en bit och kan se massor var toppen tyckte Hannes! Vår avgång blev självklart försenad och när vi väl kom på båten var de tvugna att göra något underhåll så vi kom inte iväg förrän runt 10 och den skulle gå 08.00. Till fredrikshamn kom vi ca 13.00 och vi 3 tjejer skyndade oss till hotellet för att se om det redan då fanns lediga rum så vi kunde checka in. Det fanns. Vi väntade in grabbarna och barnen sen tog vi oss upp till våra rum och bytte om för att sedan mötas nere i badet. Hannes hade bara sovit max 45 min på båten så vi tänkte han kanske hade behövt sova en stund innan badet men det var inte intressant. Han ville bada ;) 
Vår lilla badpojk <3
 
Vi badade hela eftermiddagen och Hannes var som en solstråle. Knappt ett enda gnäll under hela dagen trots att han blivit väckt tidigt och heller inte sovit speciellt mycket. Han somnade ca 10-15 min när vi gjorde ordning oss på rummet sen var han igång igen, och charmade oss med sitt fina leende. Tog med oss liggdelen istället för sittdelen så han kunde ha något att sova i som han kände igen. I den somnade han gott när vi andra mumsade i oss buffé på hotellets restaurang. 
 
Det var verkligen en toppen resa och något jag starkt kan rekommedera! Jag har inte varit på badhotellet sedan de gjorde om det till The Reef och man kan ju säga att det är ett stort lyft. Så mysigt där inne med de tropiska klimatet och alla små pooler här och var. Perfekt att åka fre-lör också så vi hade söndagen hemma alla 3 innan det var dags för mathias att jobba igen. 
 
I helgen har även Hannes sittande blivit mycket bättre. Han kan nu sitta längre stunder själv utan stöd.
 
Så fick Mathias firat sin första fars dag i söndags. Hannes hade självklart fixat present till sin älskade pappa!
Det blev en mugg med Hannes på som han kan ha på jobbet. Så kan han också se Hannes nästan hela tiden under arbetsdagen. 
Vem hade inte blivit glad med denna bild på sin kaffemugg?!?!?! <3 <3 <3

Lättare shopping

Hannes kan inte sitta själv än men vi övar varje dag och det är nog inte sååå långt borta ändå. Så när jag var och handlade senast var jag ju bara tvungen att testa och ha honom sittandes i kundvagnen. Hade med en filt jag försökte lägga runt för att få lite extra stöd. Det gick helt ok faktiskt! I slutet av shoppingrundan började han förmodligen bli lite trött och hängde åt sidan så jag fick vara med och putta upp honom emellanåt. Hela shoppingturen var Hannes hur nöjd som helst och satt mest som ett frågetecken (en min han är väldigt bra på) och bara tittade på allt och alla. Var nog roligt att komma upp lite och se sig om :) Detta kommer ju bara bli bättre och bättre och handlingarna kommer förhoppningsvis då också bli lättare och lättare. Mycket bra!
Duktiga killen! Fjärilen fick såklart också följa med på shoppingtur :)
 
Igår var mamman och pappa ute på roligheter i form av restaurangbesök och discobowling med goda vänner. Hannes var hos mormor och morfar men Mathias körde så vi kunde hämta honom på kvällen/natten. Vi har haft en del bökiga nätter denna veckan då han inte velat komma till ro och vaknat med 1-1.5 timmars mellanrum. Min mamma visste om detta och sa då när vi lämnade honom att han kan ju vara där hela natten om vi ville få lite sömn. Visst det hade gått för jag hade med både gröt och ersättning så mat var inget problem men kände att både Mathias och jag måste förbereda oss lite innan vi lämnar bort honom en hel natt :) måste veta om det mer än någon timme innan ;) men snällt att få erbjudandet! Kommer tackas och tas emot framöver. Vi hämtade honom vid 00 och det är jag glad för idag när vi myst i soffan hela morgonen. 
Mys i soffan!
 
Ammandet börjar lida mot sitt slut och jag har i veckan bara ammat på natten och en gång på dagen. Skulle pumpa ut igår innan jag lämnade honom vilket gick sådär. Klockan var 14.30 och jag hade inte ammat sen 06.00. Gav upp efter 25 min och då hade jag fått ut 60 ml. Så det känns som det är dags att börja avveckla detta. 
 

thewaytoyou.blogg.se

resan mot vår högsta önskan, dig ❤ Hannes ❤

RSS 2.0