Det är över nu

Jag är så ogravid man kan bli och ETT streck stirrar hånfullt tillbaka på mig, inte två....

Jag dog lite nu!

Vaknade 4.30 av mensvärk. Gick upp på toa, blod! FAAAAN! Ska ta ett test imorgon för att få eländet bekräftat. Är dock rätt så säker på att det är kört.
 
Som grädde på moset har jag jobbat 9-19.15. Timmar som aldrig ville ta slut och en klump av gråt i halsen stor som en handboll. Har kämpat för att hålla tårarna tillbaka men nu när jag kan gråta, skrika och gapa är jag helt tom. Tom på allt! 
 
Hur ska man orka fortsätta? Vi måste göra det för att uppnå vår dröm, vårt mål. Men det gör så förbannat ont! Imorgon när jag vet slutresultatet blir det att ta sig en funderare om hur vi ska fortsätta. Frågan är om de ens gör FET försök på sommaren? Kanske är bäst att vänta till efter sommaren ändå för att samla ny energi och kraft. 
 
Många tankar, få svar. Jag tror jag går och dör lite. Men bara lite. 

Livrädd

Livrädd är jag! Börjar känna av en sakta påkrypande mensvärk :/ det får bara inte vara sant! Är så oerhört trött på att kastas mellan hopp och förtvivlan. Jag vill bara att allt ska bli bra och att vi ska få uppleva samma mirakel som de flesta av våra vänner fått/ska få. Jag vill också vara mammaledig med mina vänner! Känns som drömmen än en gång börjar glida oss ur händerna. 
 
Tro, hopp och kärlek!

Mors dag

Då har ännu en mors dag kommit som jag inte blir firad :/ varje år säger jag till mig själv: nästa år är det min tur. Även i år säger jag så fast jag knappt vågar tro på det. Känner ingenting! Jag börjar tappa hoppet om att detta försök har gått vägen. Jag vill inte att det ska vara så! Det får inte vara så! Det är inte rättvist!
 
Nu ska jag sluta sura och gå och fira min underbara mamma <3 

Vår dag


Dagen innan mors dag, alltså på lördag den 25e maj, är det Ofrivilligt barnlösas dag. 
För tredje året i rad uppmärksammar vi ofrivillig barnlöshet på den här dagen. Målet är att sprida kunskap om både sjukdomen och hur politiska vårdbegränsningar slår mot de drabbade.

Det finns inget att skämmas över och det är verkligen dags att få andra att öppna upp sina ögon till den psykiska och fysiska påfrestning som vi får gå igenom.
Sprid denna dag vidare till era medmänniskor så hoppas vi på att kunna få mer förståelse och medvetenhet kring ofrivillig barnlöshet. 
 

Sjuk!

RD 9 och sjuk. Vaknade upp med feber, huvudvärk och halsont. Det var längesen jag kände mig så risig men kände att jag var tvungen att åka till jobbet för att starta upp och hoppas på att vi får in någon så jag kan gå hem. Tack för Alvedon säger jag bara! Den gjorde mig lite mer människa och jag stod ut till 9 sen hem och sova! 
 
Det borde vara förbjudet att vara sjuk när det är varmt och fint väder! Jag hoppas det är bebis som bestämt sig för att stanna och bara vill göra mig uppmärksam på det. Är det så, är jag mer än gärna sjuk! Är väldigt sugen på att tjuvtesta för jag orkar inte med ovissheten mer. Kanske imorn? Eller inte? Får se hur jag gör. 

RD 6

Ruvardag 6 och tiden sniglar sig fram...Suck! 
När jag ruvade efter vår första IVF så var det jul och nyår och då gick tiden jättefort men just nu känns det som den står still. 
Jag vågar inte riktigt känna efter och leta efter symptom för jag vet ju att crinone har en del biverkningar som liknar gravidsymptom. 
Jag försöker att bara leva som vanligt och inte tänka så mycket men det är väldigt svårt! 
 
Var och sniffade bebis idag hos en av mina vänner :) inte ens 2 veckor den lille skrutten och sååå söt och go! Det var härligt att få gosa av sig lite. 
 
Jag och M bokade en resa i måndags :D till Lefkas i Grekland. Det känns helt underbart att ha något att se fram emot och vi kommer att behöva den så mycket! Sist vi var utomlands var 2010 och då med min släkt så det var åratal sen vi var på semester själva.
 
Kommer ihåg julafton 2009 då mormor berättade att hon skulle bjuda oss alla på en resa i juni 2010. Vi hade precis slutat med P-piller och hoppades att min mens inte skulle dyka upp. Vet att jag då tänkte på ifall vi verkligen kunde åka med. Jag skulle förmodligen vara gravid och efter vilken vecka rekommenderar de en inte att flyga? Tankarna snurrade runt samtidigt som jag letade gravidsymptom som bara den. Det blir inte alltid riktigt som man tänkt sig :/ får hoppas att jag är gravid på denna resa istället, 3.5 år senare. 
 
 

RD 2

Tack för alla lyckönskningar :) det värmer!
Liksom vädret. Jösses vilken värmebölja som har kommit till oss. Helt underbart! 
 
Känns skönt att jag valde att sjuka mig tis-fre + att det var min lediga helg. Tror inte jobbstress direkt gynnar en graviditet. Så om det nu skulle gå vägen måste jag verkligen känna efter då de mest kritiska veckorna kommer att vara under en period då vi har som mest att göra på jobbet. Måste lyssna på min kropp och ta det säkra före  det osäkra. Men först ska jag uthärda 13 dagar till innan jag får veta. Är toknervös och känner mig orolig hela tiden. Svårt att slappna av. 
 
Idag springer 2 vänner Göteborgsvarvet så ikväll blir det After Run med grill och underbara vänner. 

ET embryo transfer

Idag var det alltså dags att få ett litet embryo placerat i mig. Jag var som sagt galet nervös över att de skulle ringa och säga att inga ägg blivit befruktade. Så blev det inte :)
 
Efter att jag besökt AM-kliniken där jag fått akupunktur så styrde jag bilen mot Sahlgrenska. 
Fick där ta på mig de otroligt sexiga sjukhuskläderna ;) blev sedan hämtad av barnmorskan och visad till rummet där jag skulle få veta resultatet av våra ägg samt "bli gravid".
Resultatet var toppen! De hade mikroinjicerat de 9 ägg de fick ut och ALLA hade blivit befruktade :D ett resultat de aldrig sett innan! 1 av dem utvecklades inte lika bra och skulle inte klara nedfrysning men 1 till mig och 7 till frysen. Jag är nöjd :) även om jag såklart stenhårt hoppas på att det lilla embryo i mig ska växa sig starkt är det ändå en trygghet att veta att det finns några i frysen. 
 
Efter att vårt kärleksmums flyttat in åkte jag tillbaka till AM-kliniken och fick ytterligare en behandling med akupunktur. Nu är det bara att hoppas, hoppas och hoppas att det är vår tur att få uppleva en graviditet. En graviditet som ska leda oss till dig <3 

Ring inte!

Vaknade precis med orolig känsla i magen. Tänk om de snart ringer och säger att inga av äggen blev befruktade?! Det får inte hända! Det kommer inte hända. Lugn nu och njut av dagen. Snart flyttar vårt kärleksmums in, och det för att stanna ett tag. Hoppas jag...

Hängt med OTH gänget

Idag mår jag bättre och har inte lika ont i magen. Har sjukat mig från jobbet så idag har jag bara tagit det lugnt och spenderat dagen med Haley, Nathan, Brooke och de andra i One Tree Hill. 
 
Imorn ser jag fram emot att bli ruvare igen. Blir även akupunktur och det både innan och efter insättning. Nu måste det vara vår tur! 

Äggplock

För ett år sen vi klev in på Sahlgrenska reproduktionsmedicin avdelning för första gången. Idag, exakt ett år senare genomgår vi vårt andra äggplock. 
 
Denna gång upplevde jag att det gick fortare. Själva äggplocket då alltså. Liksom förra gången  var vänster äggstock svår att komma åt och jag fick innan de startade något lugnande. Under själva äggplocket på vänster sida var de tvungna  att ge mig tre doser med rapifen för det gjorde så ont! Jag blundade, uthärdade smärtan, grät en skvätt, sen var det över. 
 
Denna gången kände jag av morfinet de sprutat in och jag var rätt groggy efteråt. Åt mackorna som bjöds och somnade när M gick för att lämna sitt bidrag. Efter någon timmes sömn kände jag mig fortfarande trött men ville från sjukhuset. M skulle på kurs i Jönköpings trakten och behövde komma iväg. 
 
En av barnmorskorna kom in och tog bort nålen i armen. Hon berättade även att de lyckats hitta 9 ägg! Samma som sist så jag är nöjd :) återförandet blir på torsdag OM något av äggen blir befruktade. Fick även veta att de ändrat användandet av crinone, vaginalgel med progesteron. Sist så började jag dagen efter återförandet men nu hade de ändrat så jag börjar redan idag. Jag frågade hur det kom sig och då berättade hon att de gjorde så förr men efter att de ändrat hade de sett en procentuell minskning av graviditeter och tänkte att det kanske berodde på detta så de ändrade tillbaka. Man kan ju alltid hoppas att det gör skillnad. 
 
Eftersom M skulle åka på kurs och jag inte fick köra bil hem så körde han mig till farmor och farfar som bor i Gbg. Där var jag tills pappa kom och hämtade mig efter jobbet. Mysigt att bli omhändertagen av farmor och farfar <3
 
Nu är jag hemma och jag tror vetekudden och Alvedon blir mina bästa vänner idag. Upplever att det gör mycket ondare denna gång. Kan knappt gå upprätt :/ kanske inte så konstigt med tanke på att de vart och bökat runt down under.  
 
 
 

Snart så

Snart är det dags! 
Skulle ljuga om jag skrev att jag inte är nervös, för det är jag. 

Ovitrelle

Jag är redo! 7 min kvar 😬

Bye bye Suprecur !

Nu har jag precis sprayat min sista "puff" Suprecur. Sista gången ever hoppas jag! Ikväll klockan 21.00 ska jag ta ovitrelle sprutan och på tisdag 09.00 blir det ÄP :)
 
Var på vul i fredags och de kunde se 10-12 äggblåsor mellan 9-15 mm stora vilket verkar vara bra. Så nu hoppas jag att guldägget finns i någon av dessa blåsor. Redo för att befruktas och utvecklas till de mirakel vi så länge väntar på. 

Jobbelijobb!

Kortvecka för många, "långvecka" för mig. Då det är röd dag+ klämdag blir det mycket att göra på mitt jobb. Jobbar i i butik och en "sommarbutik" så nu börjar vi bli invaderade av badjävlar som vi så vackert kallar folket ;) 
Blir jobb mån-lör men nästa vecka lär jag ju behöva vara sjukskriven minst 3 dagar så det är lika bra att jobba när jag kan. 
 
Imorgon ska jag på vul på Sahlgrenska 10.40 :) hoppas jag värpt på bra nu! Går bara in och gästspelar på jobbet imorn då mellan 6-9.30 för jag kände verkligen inte för att stressa tillbaka efter sjukhus besöket. Så imorn blir en härlig dag förhoppningsvis. 
 
Känner mig fortfarande rejält uppblåst och svullen. I onsdags värkte det även en del i magen men jag hoppas på att det är för att äggblåsorna växer. Imorgon får jag veta, spännande! 

Sprutdag 4

 
Idag togs fjärde sprutan och allt går bra! Första sprutan i fredags råkade jag nog träffa nått kärl vilket har resulterat i ett fint blåmärke på magen ;) annars så tycker jag nog att jag känner mig mer svullen och uppblåst denna gången. 
 
Eftersom det egentligen var tänkt att börja med sprutorna denna vecka så hade jag och två vänner planerat utgång i lördags. Tänkte att det kan ju och är förhoppningsvis sista gången på länge jag dricker. När jag sedan fick reda på att jag skulle börja spruta redan på fredagen tänkte jag inte dricka på lördagen. Men efter att ha frågat både på Apoteket och barnmorskan som ringde från Sahlgrenska om alkoholintag i samband med gonal-f och fått svar att det inte påverkar, blev det lite prataj i lördags ändå :) kändes dock lite skumt att mitt i förfesten behöva gå iväg och ta en spruta så jag höll mig ändå sansad. Men nu är det slut på vin på ett bra tag hoppas jag!
 
Imorgon är det dags för blodprov för att kontrollera att hormonnivåerna är tillräckligt låga efter nedregleringen och att hormonnivåerna stiger som planerat under hormonstimuleringen. Provet skickas sedan till Sahlgrenska för analys och på onsdag ringer jag för fortsatt ordination och förmodligen en tid till vul. Hoppas allt ser bra ut! 
Väldigt vackert ;) ! 

Nu är det på riktigt

Första sprutan är tagen och nu är detta försöket igång på riktigt. Nu jäklar ska det bli bebis! 
 

Och så kom...

...mensen. Igår. Var ju faktiskt väldigt inställd på det så det kändes inte så jobbigt. Nu är det full fokus på den här behandlingen. Var inne på Apoteket för att beställa sprutorna och crinone. Det var inga problem och de skulle kunna hämtas på måndag. Perfekt tänkte jag för det är då Sahlgrenska ska ringa och meddela sprutstart. 
 
Ca 30 min efter apotekbesöket ringer Sahlgrenska. De berättar att de fått tid för äggplock redan v 20 om vi vill :D Wooohoo, tänkte jag! Då börjar du med sprutorna redan imorgon berättar hon. Typiskt! Får berätta att jag precis vart och beställt dem och de kommer på måndag. Hon säger då att Apoteket i nordstan brukar ha hemma gonal-f om jag bor nära Göteborg. Jag ska på akupunktur imorgon i Gbg så det passar ju alldeles utmärkt att hämta dem då. Ringde och kollade för säkerhets skull och de hade hemma :)
 
Så imorgon blir det sprutstart och förhoppningsvis tar vi ett steg närmare DIG <3 

thewaytoyou.blogg.se

resan mot vår högsta önskan, dig ❤ Hannes ❤

RSS 2.0