Inskrivning

Igår var M och jag på MVC och skrev in oss och fick träffa barnmorskan som ska följa vårt kärleksmums :) 
Vi gick igenom papprena vi fyllt i innan och pratade allmänt om hur vi mått under tiden som ofrivilligt barnlösa osv. Jag kände att vi fick bra kontakt med vår barnmorska och att hon hade ett lugn och lyssnade på oss. 
När vi skulle boka in lite tider och tid för RUL togs upp var jag snabb att fråga om vi inte kunde få ett ultraljud tidigare också. Det var absolut inga problem men kostade då 200kr vilket jag mer än gärna betalar för att få se vår bebis så snart som möjligt ❤ närmare bestämt 20/11. Längtar! 
 
Det stora rutin ultraljudet blir 2/1 och det fick man välja att bli remitterade till östra och få ett gratis RUL eller göra det på vår hemort för 250kr. Vi konstaterade ganska snabbt att vi lika gärna kunde göra det "hemma" då bensinpengar, trängselskatt, parkering och ev ta ledigt mer från jobbet skulle kosta minst lika mycket som att göra det "gratis" i GBG.
 
Vi avslutade gårdagen med att berätta för M's mormor och farmor som båda blev mycket glada :) hans mormor liksom svävade på moln och var ju bara tvungen att börja sticka något fint. Så söt! 
 
Imorgon är det fredag igen och jag har tagit ledigt, även lördag. I helgen ska jag nämligen på cup med mina F 01:or. Så värst ledigt blir det väl inte då det kommer vara fullt upp hela helgen. Det är dock bara roligt :) älska handboll! 

1/4

Wehoo!!! 25% avklarat, 75 to go!!! Heja kärleksmumset, du sköter dig fin fint :-)
 

Mobilförbud

Jag har funderat och kommit fram till att jag borde testa mobilförbud efter kl 21.00,iallafall mån-tors. Blir så irriterad på mig själv när jag lägger onödigt tid på att kolla Facebook, instagram eller spela candy crush. Jag har förmodligen redan under dagen lagt tid på att göra just det så det borde omöjligt vara så att det "måste" kollas även på kvällen. Istället ska jag försöka koppla av med en bok. Jag älskade att läsa när jag var yngre och var en riktig bokmal. På senare år har jag dock blivit fruktansvärt dålig på att läsa. Jag får ingen läsro, somnar eller så lockar mobilen mer. Så nu jäklar ska jag försöka hitta läsglädjen igen och öva på att komma in ett lugn som inte gör att jag sommar efter första sidorna och jag måste läsa om dem redan nästa dag :P 
Har ni några bra boktips? 

Där försvann den...

...matlusten :/
Hände först igår när jag skulle äta lunch på jobbet. Jag var väldigt hungrig och kände mig smått illamående med en touch av halsbränna på det. Väl framme vid vår "dagens lunch" buffé var jag verkligen inte sugen på något! Inget tilltalade mig och jag kände mest blä, blä och blä. Fick tillslut petat i mig lite mat men utan matlust som sagt. Gick något bättre på eftermiddagen iallafall när jag skulle äta middag. 
Idag var det samma visa vid lunchen, suck! Äh, bara att acceptera och det är lätt när jag vet varför det är så :)

Kort comeback

Började träna handboll i slutet på augusti efter ett uppehåll på nästan två år. Vi har ju haft fullt upp med husbygge och så hade jag tänkt att en graviditet skulle komma emellan. Det gjorde det ju tyvärr inte så när vi äntligen flyttat in så tänkte jag att det vore roligt att börja spela igen. Igår valde jag dock att lägga skorna på hyllan igen så det blev en kort comeback ;) Hade förmodligen kunnat spela några veckor till men det känns lite olustigt och onödigt att riskera. Handboll är ju en väldigt fysisk sport och nu vill jag vara rädd om vår lilla bebis. Får försöka gå till sportlife istället och komma ut på promenader.
 
Att hålla igång under graviditet är något jag verkligen hoppas jag har disciplin till att göra. Annars kommer jag förmodligen rulla fram i slutet ;) 

Dagarna efter

Så här dagarna efter vi fått se vårt lilla kärleksmums känns det nästan som jag drömt alltihop. Försöker ta in det men det känns nästan som jag ljuger för mig själv. Konstigt att när det man längtat och drömt om i snart 4 år väl händer så fattar man inte. Det måste ju vara någon försvarsmekanism i kroppen som går in och styr ifall man skulle börja bli för lycklig och det skiter sig.
 
Det kommer nog ta några veckor till innan jag kan glädjas fullt ut. När vi passerat de där kritiska första 12 veckorna. Då hoppas jag på glädjerus och lycka. Då är den största faran över och vi kan börja förstå att vi faktiskt ska bli en familj, på riktigt! Helt fantastislt ❤

Så litet men ändå så stort!

 
Som vi längtat! Längtat efter det här. 
En del av mig och en del av dig blev tillslut ett eget litet liv. Helt fantastiskt! 

Är det sant?

Är det sant?
Ska vi verkligen få se DIG imorgon?!?
Är det på riktigt? Håller mardrömmen på att ta slut och vi börjar sakta vakna?
 
Det har varit långa veckor från att det vackra + visades på testet. Lång väntetid för att få komma fram till 16/10 då vi förhoppningsvis får bekräftelsen på att DU finns. Vet dock att det finns situationer då det varit tomt. Fostret har inte utvecklats men kroppen har ännu inte stött bort det. Hemska tanke! Bort bort bort! 
Klart det kommer gå strålande! Bara positiva tankar, kom igen nu!
 
Ändå finns den där. Rädslan. 
Rädslan av att allt ska förändras på en sekund och den oerhört tunga besvikelsen och sorgen tar vid. 
 
NEJ! Nu måste jag tro på det här till 100% och efter imorgon då allt kommer vara helt fantastiskt ska jag försöka förstå. Förstå att jag ÄR gravid och så kommer det förbli fram till maj månad. Så det så! 

I ❤ U

Underbara älskade fredag, äntligen är du här! 
Dessutom är jag ledig i helgen så då blir fredagen ännu bättre :)
Snart dags att börja laga mat så man kan börja fredagsmyset på riktigt!
 
Ha en härlig helg alla goingar där ute!

Nedräkningen har börjat!

Ja,nu är det mindre än en vecka kvar tills vi får se vårt kärleksmums ❤ 
Ser vi något då och allt ser bra ut har jag bestämt mig för att försöka ta in det. Nu går jag mest runt och låtsas som ingenting och de som vet runt omkring verkar nästan mer överlyckliga än oss själva. Konstig känsla det där! 
Det är förmodligen någon slags försvarsposition ifall man skulle åka på den där stora besvikelsen igen. Men som sagt så börjar jag tro på det först när jag sett lilla livet med egna ögon.
 
Annars mår jag bra bortsett från en släng av illamående, speciellt på morgonen. Dock inte så farligt att det resulterat i en spya. Inte än. I magen känner jag så gott som ingenting men jag hoppas det är fullt normalt :/ känner desto mer i brösten som ömmar rejält! Vi får väl se vart denna graviditet tar vägen ;)
 
Hoppas helgen går fort och att det blir onsdag typ NU!
 

Samtal och nytt test

I torsdags var jag tvungen att ta ett nytt test med veckoindikator för att se om hCG hormonet ökat. Det stod så fint "gravid 3+" så jag kunde andas ut lite iallafall ;) 
 
Jag hade också min första kontakt med en barnmorska i torsdags. Ringde på onsdagen och fick ju tid redan på torsdagen. Det var bara ett kortare samtal om funderingar, frågor, stick i fingret och blodtryck. Inskrivningen kommer att vara 30/10 och då på en mottagning som i princip ligger vägg i vägg ned jobbet så det blir nära och bra. 
 
Denna bok fick vi med oss hem så nu blir det till att läsa på :)

V 7 (6+0)

Idag går jag in i en ny vecka vilket alltid är roligt och spännande. Har laddat ner babygruppens gravidapp, som de flesta gravida verkar använda sig av, och då är det ny information att läsa. Embryot ska nu vara lika stor som en ärta :)
Idag har jag även ringt till vår barnmorskemottagning och fått tid redan imorgon för samtal och inskrivning blir 30/10. 
Om två veckor är det ultraljud på Sahlgrenska. Jag längtar!!! 
Stay with us!!! Nu är det vår tur, så det så!!! 

thewaytoyou.blogg.se

resan mot vår högsta önskan, dig ❤ Hannes ❤

RSS 2.0