Julen

Nu är julen över och nyårsafton är snart här!
Jag har jobbat mycket men på julafton och juldagen är vår butik stängd vilket jag är mycket tacksam för. 
Vår första julafton i huset blev så bra den kan bli :) god mat och att få umgås med våra familjer är glädje det. Är extra glad över att min farmor och farfar tillslut kom. De är gamla och farfar har blivit väldigt dålig det senaste. Men de bet ihop och tog färdtjänst till oss och det värmde i hjärtat. Att sen se deras glädje över att få se vårt hus och att umgås och fira jul med oss var underbart!
 
 
Nu i mellandagarna har vi även köpt en ny dator :) vår gamla bärbara har inte använts på över ett år då laddningen ballade ur. Vi har inte direkt orkat försöka laga den heller. Jag har bloggat från telefonen mest hela tiden så det ska bli skönt att få skriva på en dator nu. Ska försöka bli bättre på att skriva med! 
 
Nu är det inte långt kvar till rutinultraljudet :) På torsdag är det dags! Men först ska vi skåla in det nya året som kommer bli helt oförglömligt. Heja 2014! 
Gott Nytt År på er 💋

Julshopping

Idag har jag återigen varit ledig eftersom jag går in och jobbar på söndag. 
Dagen har bestått av julklapps shopping :)
Nu är jag nästan helt klar med alla julklappar vilket känns mycket bra! 
 
Igår köpte vi vår första gran och bara för att vi kan så var vi ju självklart tvungna att slå på stort och köpa den högsta vi hittade ;) 3.15 m hög!
 
Så himla mysigt när den står och lyser :)
Nu fattas bara snön så tror jag nog att julkänslan är på topp. Den lyser dock med sin frånvaro och verkar inte dyka upp innan julafton heller, typiskt!

Magen växer

Är inge vidare på att uppdatera just nu men det är ju så mycket precis hela tiden! Känner att jag har saker planerat jämt och ständigt vilket jag snart får sätta stopp för. Idag är jag ledig efter att ha jobbat igår istället. Så idag har jag hittills inte gjort någonting. Så skönt! Soffan är min bästa vän idag eller ja till klockan 16.30 iallafall då det är dags för handbollsträning :| 
 
Graviditeten fortsätter som den ska och nedräkningen till RUL har börjat (2/1). Längtar! 
När jag vaknade på måndagen förra veckan tyckte jag magen hade växt massa bara under natten ;) känns som att fr.o.m. förra veckan så har den ändrat form och har gått från "degmage" som ser ut att lagt på sig lite till en gravidmage :) den är hårdare och det är svårt att dölja att jag är gravid vilket jag ändå inte vill. Är så stolt över magen och kan stå och beundra och fascineras av den i spegeln flera gånger om dagen. Tänk att jag tillslut får uppleva det här. Helt fantastiskt!
 
Jag vet inte riktigt om jag känt bebisen än. Är svårt att veta vad som är vad. Kanske ändå att det var ett litet pickande förut när jag låg still i soffan? Väntar med spänning tills det blir starkare.
Första magbilden på bloggen :) tagen förra veckan. Imorgon går jag in i v 18!

Nytt i garderoben

Då var det dags att byta ut en del av garderoben. Inga byxor är bekväma längre och går knappt att knäppa.
Så igår fick det bli en shoppingtur på H&M och en rensning i garderoben på sånt jag vet inte kommer användas. Fick även en låda med mammakläder av en vän som jag tacksamt tog emot. Men vilken tjej gillar inte att shoppa :) så det är bara roligt att få köpa lite nytt. 
 
Fortsätter att släpa mig till sportlife och köra mina 40 min pass på crosstrainern. 2 pass förra veckan och 2 denna är avklarat. Sååå skönt! Hoppas kroppen fortsätter att jobba med mig och att jag kan träna så länge som möjligt in i graviditeten. Ska bara fortsätta hålla motivationen och disciplinen uppe också :-)
Jag är ju inte direkt pinnsmal från början så träning gör nog gott för mig på många sätt.

4 år

Det är 4 år sedan jag slutade med P-piller.
4 år sedan jag med spänning slängde den sista kartan i soporna och tänkte att under 2010 kommer vi bli föräldrar! Det var spännande och vi var förväntansfulla. 
Verkligheten blev något helt annat!
 
Resan blev mycket längre och tuffare än vi väntat oss. Många tårar har fällts och det har funnit stunder där allt bara har känts hopplöst. Jag önskar att ingen ska behöva gå igenom den här psykiskt ,och till viss del fysiskt, jobbiga utmaningen vi gjort. Sorg, smärta och avundsjuka har varit vardag och jag trodde aldrig det skulle vända. Det gjorde det!
 
Vår tuffaste resa hittills är på väg att ta slut. Vi har mer än hälften kvar men vi är på rätt spår nu! Även om jag nu är lugnare så kan jag fortfarande bli orolig ibland och tänka alldeles för mycket. Jag antar att det är vanligt med tanke på vad vi gått igenom. 
Jag är enormt tacksam över IVF och att detta tillslut fungerade för oss. Tack Sahlgrenska reproduktionsmedicin! 
 
Nu längtar jag efter att få känna vårt lilla mirakel i magen :) förhoppningsvis dröjer det inte länge till. Är så fruktansvärt spänd och förväntansfull över hur detta kommer kännas! Det har man ju förstått är något alldeles speciellt. Kanske kan det bli en julklapp från dig mitt lilla kärleksmums? En liten spark eller någon form av rörelse? Det hade vart den bästa julklappen :-)
 
Vecka 16 (15+0)

thewaytoyou.blogg.se

resan mot vår högsta önskan, dig ❤ Hannes ❤

RSS 2.0