Sjukling

Bara någon timme efter jag skrivit klart förra inlägget, för en vecka sedan, vaknade Hannes ledsen. Tog upp honom och han var kokhet! Tog febern som visade 39,7 😬 stackars lilla älskling! Fick gett honom Alvedon och försökte svalka honom med blöta handdukar. Han somnade tillslut men natten var långt ifrån bra. Inte så konstigt. 
 
Mathias skippade på så vis skönsång och frukost på sängen (det var min födelsedag) för vid den tid han gick upp sov äntligen Hannes gott, tätt intill mig. Alvedonen verkade fint och på morgonen hade febern sjunkt till 38,6 och han fick ytterligare en tablett. Vi åt frukost och tog oss till vårdcentralen för en titt på hans jobbiga eksem/utslag. Läkaren där trodde inte det var matrelaterat och vi fick rådet att börja testa behandla området med hydrokortison. 
 
Febern höll i sig i ca 3 dagar så det var väl förmodligen det som kallas just 3-dagars febern. När väl febern var över åkte han på ögoninflammation, hosta och massa snörvel. Ingen ände på allt elände! Nätterna har varit allt annat än bra. Det är för det första näst intill omöjligt att få honom att somna och i sin säng vill han inte vara. Om han ska sova någorlunda är det helst på någon av oss eller iallafall väldigt nära. Han har svårt att komma i djupsömn och kliar sig i ögonen och huvudet samt verkar allmänt besvärad. Tycker så himla synd om honom 😔 
 
Tycker att eksemen/utslagen efter en veckas smörjande 2ggr/dag med hydrokortison har gett resultat. Det ser inte lika rött ut längre utan är mer bara torrt så man för smörja med annan mjukgörande salva under dagen. Han har fortfarande en hel del röda prickar och även lite större utslag på kroppen men de verkar åtminstone inte besvära honom. 
 
På dagarna har han pendlat mycket i humör. Är oftast glad så länge man leker och skojar med honom men att leka själv går inte längre stunder. Då kommer han krypandes, gnäller och rycker mig byxorna eller ställer sig upp mot mig. Så det har inte blivit mycket gjort kan jag säga! Nöjdast är han om han får sitta i stolen och äta på något. Just nu övar han mycket på pincettgreppet. Nu får man verkligen ha koll på vad som ligger på golvet. ALLT stoppas i munnen. Om det så är en mikroskopisk liten smula han kryper förbi så stoppas den i munnen.
 
Förra veckan släppte det verkligen med att ställa sig upp mot saker. Ni ser ju på bilderna hur nöjd han var över detta 😃
 
Eftersom han sover bäst i vagnen blev det många förmiddagspromenader förra veckan. Då kunde han sova 1.5-2 timmar vilket han verkligen behövde efter dessa dåliga nätter. Hoppas verkligen det vänder denna veckan och han kan bli som vanligt igen ❤
 
I fredags var det mamma/pappa lyx som stod på schemat. Vi var på Champions of rock i Scandinavium och bodde på Gothia Towers. Detta ihop med vänner och det var helt fantastiskt skönt! Äta middag och prata ostört samt få sova gott utan uppvak. Toppen! Kändes lite olustigt att lämna Hannes när han inte var 100 men det hade gått bra. Min syster hade honom från kl 14- ca 24 sen tog mamma över, som också varit på showen men åkte hem till oss och sov med Hannes efteråt. 
Riktigt bra show! Goda drinkar på Heaven 23 och utsikten från vårt rum på 22.e våningen.
 
Nu hoppas vi på att den veckan ska bli bättre för Hannes del så han slipper besväras av diverse åkommor. Hade ju inte varor helt fel att få tillbaka hela nätter heller. Håller tummarna!


Kommentarer
Malin

ush stackars liten:( hör är de med sjukstuga, Alva har hostat i 4 veckor nu:( hon hostar så hon spyr på kvällarna å sömnen är inge bra här heller:(

Svar: Usch och fy för "vabruari"! Hoppas Alva också är frisk, kry och sitt vanliga jag snart igen.
thewaytoyou.blogg.se

2015-02-16 @ 23:41:31


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

thewaytoyou.blogg.se

resan mot vår högsta önskan, dig ❤ Hannes ❤

RSS 2.0