Återträff

Igår skulle vi ha återträff med föräldrargruppen. Hade sett fram emot att träffa alla utan de stora magarna och se vad för filurer som sett världens ljus. Mathias gick tidigare från jobbet för att också kunna vara med och vi stressade dit vi skulle vara. Väl där möts vi av "har inte Irene hört av sig till er? Det är inställt och har blivit flyttat". Aaaahhhh!!! Så typiskt! Verkade dessutom som det bara var oss som inte fått informationen då vi inte såg några andra från gruppen där.
Speciellt irriterande för Mathias såklart som gått 1.5 tidigare från jobbet :/
 

Första skrattet :)

Fick precis höra första skrattet!
Mathias busade med Hannes och då kom det, 2 ggr. Ett helt underbart läte :) Hoppas på fler högljudda skratt framöver! 

Avtryck

När vi hade säsongsavslutning med handbollstjejerna i juni fick jag likt andra år tackfördennasäsongenpresent. I år var det dock lilla Hannes som fick mest och bl.a. fick han/vi sån där lera eller vad det nu är att göra hand eller fotavtryck i. Så när han var 3 månader fick vi äntligen gjort det och det blev så bra :)
Lilla handen och lilla foten ❤

Som i magen

Det är fascinerande hur han var i magen verkar stämma med hur han är som bebis. Vi kunde ganska tidigt se tydliga sparkar och tänkte då att  bebisen skulle vara stark vilket han är!
 
I slutet av graviditeten låg Hannes med huvudet nedåt, rumpan på vänster sida av magen och med benen så fötterna var upp mot höger sida. Jag kunde ofta se och framför allt känna hur rumpan buktade ut på vänster sida av magen precis som om han spjärnade med benen så rumpan putade ut. Idag  gör han samma sak. Spjärnar med benen alltså. Ibland när man ska sätta honom i knät går det inte för han har spikraka ben och vill hellre stå.
 
Putrumpan ;)
 
Redan efter några veckor märkte vi hur han gärna ville lyfta huvudet när vi höll honom. Han orkade bara korta stunder men vi kunde redan då konstatera att han var stark i nacken för att vara så liten. Nu börjar han bli såpass stabil och stark i nacke och rygg att jag har han i bumbostolen korta stunder. När han ligger på magen har han också blivit mycket bättre på att lyfta huvudet men vill också gärna lyfta fötterna så han ligger och balanserar på magen.
 
Han är oerhört aktiv och sprattlar i princip hela tiden om vi lägger honom på rygg eller låter honom halvsitta. Nu börjar även "pratet" komma igång. Han säger mest nääää nääää och aaaowa eller gurglar. Det går verkligen undan i utvecklingen nu och det är så himla roligt att följa varje steg. Vår älskade Hannes ❤

Morgonrutin?

Vi har nog skaffat oss en morgonrutin minsann :) Det har åtminstone hänt 4 morgnar i rad nu och det gäller bajs :P När vi går upp på morgonen sätter vi/jag Hannes i soffan (i skarven mellan två kuddar). Då bajsar han! Han sitter där och ser så koncentrerad ut. Sötgöte!
 
Får se om trenden håller i sig :)

Hannes 3 månader

Nu har vårt lilla mirakel passerat 3 månader! Det har gått fort samtidigt som det känns som  om han alltid har funnit hos oss. På sin 3 månaders dag (torsdag) så åkte vi + mina 2 systrar ner till gbg för att hälsa på vår farmor och farfar. Så härligt att se hur glada de blir när man kommer och extra glada nu när Hannes är med. Barnbarnsbarn är ju inte illa att få uppleva :) Farmor återupplivar gamla visor med femtioelva verser som hon sjunger för honom och vissa känner jag ju igen från min egen barndom.
 
Torsdagen fortsatte på Liseberg där också mamma och pappa var med. Min syster Becka ska börja plugga i Haparanda nästa vecka och ville vi skulle hitta på något med familjen så det blev 5-kamp på Liseberg. Mycket trevligt! Vinnare av den blev Becka och jag på samma poäng :) Fick åkt Helix med och den var häftig!
Min tursamma familj! Jag vann inget :P
 
I fredags var det dags för BVC besök och även vaccination. Mathias jobbade halvdag och följde med när lillfisen nu skulle få sprutor. Han satt i Mathias knä och jag satt framför med en leksak för att distrahera. Första sprutan gick hur bra som helst och han reagerade inte ens! Den andra sprutan sa BVC sköterskan var lite värre och det stämde för då blev Hannes ledsen :( men efter lite tröstande och amning somnade han gott och sov i två timmar. Upplevde inte att han var varmare än vanligt på kvällen så denna vaccination klarade han riktigt bra!
 
Hade inte varit på BVC på 5 veckor så jag väldigt nyfiken över hur mycket han skulle väga och hur lång han var. Sist vägde han 5110 så jag tänkte att han nog skulle väga 6 kg nu, men icke. 5690g blev det och hans kurva gick då ner lite men var tydligen inget alarmerande. Inte än iallafall. Han är ju en väldigt aktiv bebis och då bränner de mer så hon gav rådet att försöka amma lite oftare ett tag och på sätt också försöka öka mjölkproduktionen. Vi får se hur det går. Han är nu 60 cm lång.
 
Under semestern slutade jag med amningsnapparna :) så skönt! Han är nog starkare i suget nu vilket gör att han får i sig mjölk direkt och därmed förstår hur han ska göra :) Det är väldigt skönt att slippa dem måste jag säga och gör amningen lite smidigare.
 

Vilken natt :-)

Bästa natten på länge!
Hannes somnade runt 21 efter några läggningsförsök. Han är en väldigt envis bebis som har svårt att inse hur trött han är och kämpar in i det sista för att vara vaken. Jag själv lyckades ju inte komma i säng förrän ca 23.30 och somnade väl innan 00.00.
Vaknade av att de gnyddes lite från spjälsängen och tittade på klockan, 02.50. Ammade i ca 10-15 min sen somnade han och jag lade ner honom i sängen igen. När Mathias klocka ringde vid 6 sov Hannes fortfarande i sin säng och vaknade inte förrän 06.50. Amning, bajs och blöjbyte, mys i soffan, lite lek sen somnade han igen 08.30. Får se hur länge... Jag njuter av en kopp kaffe framför Nyhetsmorgon så länge :)

Tillbaka!

Hej hopp! 
Nu är semestern över och det är dags att komma in i vardagslunken igen. Inte alls roligt när pappan behöver gå till jobbet! Har vart 3 härliga veckor tillsammans. Första var förstås mycket fokus på altanbygge eftersom Mathias ville komma igång men de andra två har vi ändå hittat på saker. 
 
Vilken sommar det har varit! Helt fantastiskt väder ☀ vi har ju dock inte kunnat njuta fullt ut av vädret pga lilleman. Det är ett himla pusslande när de är så små och solen skiner för fullt och det är 30 grader. Hemma är det väldigt varmt och man vill helst vara på stranden men behöver då helst ligga under tex ett träd som skuggar lite. Vi har haft ett sånt där UV tält men det har mest använts vid blöjbyten och amning för det blir ju rätt varmt i dem eftersom det inte finns någon form av lufthål så det kan blåsa igenom. Sen när han har varit missnöjd och vill bära upp honom har vi ändå fått leta skugga för heltäckande kläder ville vi helst inte ha i 30 grader så det har mest vart blöja som gäller. Får ändå säga att han klarat värmen bra vår lilla guldklimp :)
 
Tiden går fort och på torsdag är Hannes 3 månader! Det är roligt nu när han är så med i blicken och när han bränner av ett sånt där leende då ögonen nästan glittrar svämmar hjärtat nästan över av kärlek. Han kan dock ha riktigt skrikiga perioder emellanåt men de glöms bort när leendet kommer :) 
Händerna öppnar sig mer nu och han övar för fullt på att ta på och greppa saker. 
 
Någon sovrutin har ännu inte riktigt infunnit sig. Det kan variera väldigt från natt till natt. Vi försöker dock alltid få honom att sova för natten någonstans mellan 21-23, vanligtvis i sin säng eller i vagnen om vi är iväg. Den första sömnen efter han somnat har varierat väldigt. Allt från 01 till rekordet på 05.15 (då somnade han vid 23). Efter han har vaknat första gången går det ca 2-3 timmar mellan uppvaken. 
På dagen sover han då och då men det varierar också väldigt i tid. Allt från 10 min - 2 timmar så det är svårt att veta ifall man kan dra igång med något projekt.
 
Nu hoppas jag hinna uppdatera mer för er som vill följa oss men framförallt för min egen del :)
 

thewaytoyou.blogg.se

resan mot vår högsta önskan, dig ❤ Hannes ❤

RSS 2.0