Tankar

Borta bra men hemma bäst. Så är det verkligen! 
Var underbart att få komma hem till min älskade sambo och få sova i vår säng.
Idag har jag vart ledig eftersom jag tagit semester hela veckan. När jag satt i soffan och åt frukost framför nyhetsmorgon slog det mig att det kommer vara min vardag framöver. Att få morgonmysa i soffan tillsammans med en gosig,gnällig,glad,hungrig,nöjd,arg och alldeles underbar bebis. Hur fantastiskt är inte det? Jag längtar!
 
Jag kan dock inte släppa en viss oro över att snubbla på mållinjen. Varje vecka som går är en seger i sig. Vi är i vecka 24 nu (23+4 idag för att vara exakt) och de har räddat bebisar som är födda så tidigt. Det brukar dock medfölja komplikationer och skador men det finns solskenshistorier. Jag blir så glad varje gång jag känner vår bebis, vilket är ganska ofta nu. Det hjälper de värsta orostankarna att fladdra förbi :) 
Det här KOMMER gå bra. Den inställningen måste jag ha och vi är en bra bit på väg!
 
Imorgon blir det ytterligare några timmars bilresa då vi beger oss till Norrköping för att fira vänner som gifte sig 27/12 i Sälen. Ska bli roligt att träffas igen eftersom det inte blir så ofta. 
Trevlig helg!
Bjuder på en magbild från imorse v 24 (23+4)
Tror dock att magen är större än vad det ser ut på bilden, hehe :P

Skidåkning

Igår var vädret något bättre men knappt. Min syster Nellie och jag bestämde oss för att ta oss ut i backen ändå. Vi tänkte börja lugnt men lyckades självklart komma ut i en svart backe det första vi gjorde :P inte nog med att det var brant så var det heller inte pistat eftersom det snöat massor under natten. Vi lyckades ta oss ner iallafall men det var ingen finåkning direkt. Det blev det inte på hela dagen eftersom det var så mycket snö i backarna att man åkte bland massa snödrivor. Detta innebar att jag inte vågade släppa på och resulterade i kramp i låren! 
 
När vi skulle ut och åka efter lunchen igår märkte jag tydligt att kroppen inte är som vanligt. Maten stod mig upp i halsen och att böja sig ner för att ta på sig pjäxorna var en pärs! Kändes som jag skulle kräkas upp maten igen :/ inte lika mycket plats där inne längre om man säger så. Tog mig ut iallafall men det var tunga åk. Det känns att man väger mer än vanligt och när vi tog oss in på after skin på eftermiddagen var jag helt slut!
 
Idag var backarna pistade och vi fick några härliga åk på förmiddagen. Dock väldigt kallt och blåsigt på toppen. Valde att inte åka efter lunch idag eftersom det var så jobbigt igår. Gick istället till poolariumet och badade, bubblade och bastade. Härligt!
Imorgon åker vi hem men jag är ledig hela veckan :-)
Systeryster och jag i backen!
 
Vi fick se lite sol idag iallafall :-) 
 

Semester

Igår styrde vi kosan mot tandådalen för lite skidsemester sön-tors.
Mathias valde att stanna hemma och jobba eftersom han vart ledig så mycket i jul men jag passade på att ta en vecka semester. Det är min mamma och pappa + Mathias föräldrar som hyrt stuga vilket de brukar göra varje år. Detta året valde båda mina systrar att följa med också vilket är väldigt roligt tycker jag. Var längesedan hela vår familj var på skidsemester ihop :) 
 
Resan upp gick bra och kvällen igår spenderades mysandes i stugan. 
Idag när vi vaknade och tittade ut genom fönstret var det inte direkt det bästa skidvädret vi såg. Det snöade massor och blåste :/ Vi valde därför att hoppa över utförsåkning idag och tog oss en promenad till hundfjället på förmiddagen och har även nu precis kommit in efter promenad nr 2. Hoppas det inte snöar och blåser lika mycket imorgon. 
Hoppas på bättre väder imorgon!

Äntligen fredag!

Älskade fredag <3
Min favoritdag i veckan. Hade dock varit extra bra om jag varit ledig imorgon för det hade betytt att jag haft semester. Får vänta med semesterkänslan till imorgon när jag slutat :)
 
Sitter nu nersjunken i soffan efter att ha avnjutit den klassiska fredagsmaten tacos ;) 
Väntat på att vår lill* skatt ska börja böka runt lite vilket h*n brukar göra på kvällen då jag intagit soffläge. Lika mysigt varje gång!
 
Handboll på tv, såklart ;) Semifinal i EM och jag har nu blivit dansk för en stund.
Ha en trevlig helg! 
 
 

Tack!

På bloggens 1-årsdag valde jag att dela med mig av den på facebook.
Jag har gjort det en gång tidigare i början av skrivandet men fick kalla fötter och tog bort statusen ganska fort. Jag vet att en del jag känner började läsa redan då. Igår kände jag mig dock redo för att berätta för de som vill läsa. 
 
Det var en hel del som ville läsa som ni kanske ser :) WOW!
Jag vill passa på att tacka för den otroligt fina feedbacken jag fått och det gör att mitt beslut känns ännu mer självklart. Att dela med mig av vår resa. Att tex få ett mail av en tjej som berättar hur hon och maken är i startgroparna på samma resa, men efter att hon läst min blogg fått mer ork att fortsätta värmer så otroligt mycket. Jag önskar ingen att gå igenom det vi gjort men kan bloggen hjälpa andra att kämpa och försöka nå det mål vi nu börjar närma oss är jag både glad och stolt. Ofrivillig barnlöshet är vanligare än vad man tror. När vi hoppade på IVF karusellen kunde jag knappt ana hur många det fanns som faktiskt befinner sig i samma situation. Det finns många IVF bloggar och jag läser en del och jag vet att några läser min. Vi är som en liten IVF familj som stöttar och hejar på varandra. Det känns så oerhört skönt att ibland få ventilera tankar med andra i samma situation. 
Vår resa är inte slut än men vi är på väg. Jag kan fortfarande känna oro över hela situationen och jag är rädd att snubbla på mållinjen. Jag försöker dock hela tiden att tänka positivt och framåt.
 
Nu när jag valt att länka på facebook är det där med att vara anonym inte så viktigt längre. Jag vet ju ändå att det var många som känner mig som läste innan. Att mina vänner läst har på ett sätt varit bra tycker jag. Vi har ju varit väldigt öppna med vår situation bland familj och vänner och när det vart som jobbigast och man helst inte vill svara helhjärtat på frågan: hur mår du? har det varit bra att de kunnat läsa på bloggen.
Jag bjuder nu på en bild :)
 
Här är vi! Huvuspersonerna i denna blogg, och bebis då såklart <3 

1 år

Idag är det 1 år sedan jag började skriva här på bloggen. 
För ett år sedan hade vi ganska nyss misslyckats med vår första IVF och väntade otåligt på att få göra en frysåterföring. Vi var ledsna, besvikna och framför allt oerhört less på att vara ofrivilligt barnlösa. Runt omkring oss föddes barn på löpande barn (kändes det som iallafall) men vi stod och stampade vilket vi då gjort i 3 års tid. 
 
Jag började skriva för att få ur mig allt och för att inte glömma. Hjärnan är fantastisk på det viset att man ofta glömmer bort sådant som har varit jobbigt. Jag har hela tiden trott stenhårt på att vi någon gång skulle få barn men inte vetat när.Så när vi väl nått i mål ville jag ändå ha vår resa nerskriven så vi kan titta tillbaka och minnas hur vi kämpade. Hur starka vi var. Att vi aldrig gav upp vår dröm.
 
Nu är DEN resan snart slut. En resa som har varit tuff och krävande men ändå lärorik. Vi har lärt oss att inte ta allt för givet. Det blir inte alltid som man planerat och ibland måste man kämpa otroligt hårt för att nå sin dröm. Vi har lärt oss att älska varandra ännu mer <3 Vi är starka!
 
Som sagt så är den resan på väg att ta slut och en ny tar sin början. En livlig liten bebis rör sig vilt i min mage och i maj (ev. juni om h*n har det väldigt bra där inne) blir vi föräldrar. FÖRÄLDRAR! Att ens få skriva det känns fortfarande främmande och nästan som att jag ljuger. Men det är sant. Nu är det banne mig vår tur att få uppleva detta mirakel. Vi är så otroligt tacksamma och ser fram emot denna utmaning. Vi vet att livet som förälder inte är en dans på rosor MEN varje jobbig stund kommer att vägas upp av minst 10000 lyckliga. Det vet jag!
 
KÄRLEK <3 
 

Hormonrusningar?

Tycker inte direkt att jag har haft problem med humörsvängningar, förräns nu!
Igår fick jag ett mindre psykbryt och blev mega-tok arg på minsta grej. Började tillslut gråta, fick ont i huvudet och fick gå och lägga mig en stund. Hej preggo! Idag skrattar jag mest åt det och hoppas de inte rusar allt för ofta i kroppen. Det skulle bli jobbigt för både mig och min omgivning.
 
Helgen har bestått av handboll, handboll, handboll. Matcher med mina F01:or både lördag och söndag. Kolla herrmatch lördag och såklart handboll EM på TV. Mycket handboll blir det! 
Nästa vecka är jag dock helledig från både jobb och handboll då jag tagit semester. Ska bli sååååå skönt!
Åker till Tandådalen sön-tors och lördagen blir det en tripp till Norrköping för att gå på bröllopsfest för underbara vänner som gifte sig 27/12.
 
Prövade mina skidkläder igår. På termobyxorna gick det att dra upp dragkedjan halvvägs men totalt omöjligt att knäppa knapparna :P Jackan går att stänga men börjar också bli lite tight så får hoppas det inte är svinkallt och man måste ha massa på sig under. En arbetskamrat till mig hade "gravid skidkläder" hemma som hon hade när de var i fjällen och hon väntade barn som skulle födas i juni. Hon ska ta med sig dem imorn så få vi se om de passar :) Tror dock inte jag kommer åka så jättemycket. Är säkert jättekallt och man kommer väl vara hur mesig som helst i backen nu när man bär på något som är så värdefullt :) Längdskidor är iallafall totalt uteslutet då jag inte alls känner mig säker på det och fallrisken känns då mycket större än att åka utför. Åka utför vet jag att jag kan och är bra på så det känns mer säkert. 
 
Idag går jag in i v 23, weeeiiii!
Förra veckan började bebis röra på sig ordentligt där inne. Igår när jag satt i soffan drog h*n igång och jag sa till Mathias att känna. Denna gången la han örat och kinden mot magen och kände flera gånger :) Busbebis sparkar pappa i huvudet ;) Det är så häftigt att äntligen få känna vår skatt röra sig och det blir mer verkligt då.
Värsta gravidkrämpan just nu är halsbränna! Känns som halsen ska brinna upp när jag börjar bli hungrig. Jag får dock skylla mig själv när jag inte får tummen ur att köpa något mot det. Imorgon kanske :P
Fick idag skickat in mina blanketter om gravidpenning till försäkringskassan. Ska bli spännande att se hur lång tid det tar innan beslutet kommer.

BM besök

Dagen började med en lång och härlig sovmorgon. Det gäller att passa på nu innan vi har en levande väckarklocka i huset ;) Åkte sedan och träffade två vänner + deras barn. Lite lek i snön och såklart kaffe/fika.
Kl 14 var det dags att besöka vår barnmorska vilket jag längtat efter. Jag började med att ta prover mot multiresistenta bakterier. Vill vi föda på NÄL så vill de att man gör det om man fått vård på annat sjukhus de senaste. Eftersom vi gjort äggplock på Sahlgrenska och att jag även fick spruta i Egypten för några år sedan så togs dessa prover. Sedan bokade vi in nya tider och hon anmälde oss till en föräldragrupp med start i slutet på mars. Det sista och roligaste vi gjorde var att lyssna på bebisens hjärtljud :) Det låg och pendlade mellan 148-158 slag/minut <3 Hon kunde även konstatera att det var en livlig bebis i magen som rörde sig mycket.
När jag efter besöket ringde mamma och berättade sa hon direkt: det är en flicka. Ja, vi får väl se om hjärtslag över 140 = flicka, stämmer för oss. Verkar vara väldigt olika om det stämmer eller inte så vi får se. Spännande är det iallafall :)
 
Ikväll är jag ensam eftersom Mathias är på kurs i Stockholm tills imorgon. En kompis är också ensam då hennes sambo är och fiskar, så vi ska träffas sen och äta kvällsmat och se på handbollen ihop. Mys!
Heja Sverige!
  

V 22

I måndags välkomnade vi v 22. Det går ju undan det här ;) 
Har precis ätit middag och vår lill* krabat verkade få massa energi av den för nu när jag halvsuttit i soffan har både Mathias och jag känt h*n röra på sig massor :) mysig stund tillsammans, alla tre <3
Mår förövrigt bra och det jag misstänkte var någon känning av fogarna kommer och går. Vissa dagar känner jag ingenting medans andra kan det kännas hela dagen. Har återigen kommit igång med träningen efter julens frosseri. Idag blev det crosstrainern i 45 min och jag kände mig riktigt stark och uthållig trots den putande magen under tröjan. En härlig känsla som jag hoppas får hålla i sig! Ska försöka träna så länge som jag känner att jag mår bra.
 
Imorgon kommer jag alltså inte jobbba 13-19.15 vilket känns såå bra.På schemat imorgon står: träffa vänner och ett besök till barnmorskan.
Vi har ju inte varit hos barnmorskan sen v 8,tror jag, så det ska bli roligt att komma dit igen och nu blir det väl tätare besök antar jag. Mäta magen imorgon då kanske och se om jag ligger inom ramarna. Känns som magen är rätt stor men jag har ju inte direkt något att jämföra med. 
En arbetskollega, som förövrigt kommenterar något om graviditeten varje gång jag ser henne, stannade och tittade på min mage häromdagen. Så sa hon: Det är bara en eller? Jag: Suck...Ja.... Hon: Hehe,det kan man knappt tro.
Så onödigt med sådana kommentarer kan jag tycka :/ Ni som vet vem jag är och vilka jag arbetar med kan säkert lista ut vem det var som drog ur sig en sån dum grej :P
 

Lediga onsdagar

Har sedan i måndags känt av en strålande smärta från höger sida av ryggen ner under rumpan. Foglossning på G? Det är inte så farligt utan mer en känning än så länge och jag hoppas det håller sig där. Har också känt nu under julen på jobbet att det har dragit ihop sig i magen och blivit alldeles hårt på ett speciellt ställe, sammandragningar kanske? Svårt att veta vad som är vad när man inte vart gravid innan. 
Har iallafall betsämt mig för att ta bort min jobbonsdag som är varannan onsdag, ledig den andra. Det var inga problem så nu är jag ledig varje onsdag. Känns skönt att få en vilodag mitt i veckan.
 
Nu tänkte jag surfa in på försökringskassans hemsida och se hur jag gör för att söka graviditetspenning. De som vart gravida på mitt jobb har fått full graviditetspeng så jag hoppas verkligen inte det blir några problem för mig heller.

Köp bara köp ;)

Idag bestämde vi oss och åkte ner till Storken i GBG och beställde vagnen :)
En svart Kronan Duo S med ligg och sittdel. Innan årskiftet sålde de den med både ligg och sittdel men f.r.om 1 jan 2014 säljs den med sittdel och så får man köpa till liggdelen vilket också gjorde +500 kr på priset. När vi var i deras andra butik i fredags fick vi det gamla priset och det sa jag även idag. Hon i affären berättade då om prishöjningen, som jag egentligen visste om, men spelade på att jag inte visste ;) Då fick vi med fästena som gör att vi kan klicka i babyskyddet som var värda 499 kr. Bra där!
När vi ändå var igång beställde vi även babyskyddet från Maxi Cosi och basplattan som man sätter i bilen.
Vi sa att de kunde beställa det till slutet av mars. Weeei :) Känns mycket bra!
 
Har under två veckors tid börjat känna bebisen mer och mer. Inga ordentliga sparkar än men snart så. Inom kort är du förmodligen stor och stark nog att till och med din pappa kan känna. Så mysigt det ska bli :) då kommer nog M känna att det blir mer verkligt.
 
Imorgon har vi gått 20 fulla veckor och hälften av graviditeten är gjord. Fantastiskt :) !
 

Barnvagn

Barnvagn känner jag är ett av det viktigaste inköpen till den lille krabaten. Bebisen ska tillbringa mycket tid i den och då måste man ha en barnvagn både som vi föräldrar trivs med och som bebisen känns trygg och säker i.
Vad ska man då välja?
Fasta hjul? Svängbara hjul? Luftdäck? Punkteringsfria däck? Sittdel och liggdel? Sittdel med mjuklift?
Ja, det finns ju inte EN att välja på utan det är en ren djungel. Jag har hört med vänner vad de tycker men alla tycker så olika. Tillslut kom vi fram till att bara lyssna på oss själva. Vad vill VI ha och vad passar OSS?
Jag har läst en del på nätet och både i söndags och igår var vi i affärer och klämde och kände. Det känns nu som vi kommit fram till ett beslut :)
 
Kronan Duo S
Den här tycker vi båda väldigt mycket om!
Stora rejäla hjul som är svängbara fram men går att låsa vilket är bra då vi bor på 'landet' och kommer gå i skog m.m. Något vi också gillar är att suffletten går att dra ner så pass långt på liggdelen. Vår bebis kommer ju i maj och då kommer det vara ett bra solskydd under sommaren. Känns som en barnvagn barnet kan växa i och man kan ha fram till minst 2 års ålder. Väljer vi babyskyddet Maxi-Cosi så går det även att klicka i på chassit vilket också känns som en smart sak.
Så hittills känns denna vagn som det självklara valet för oss :)
 

Rutinultraljud

Idag var det äntligen dags att få se vårt kärleksmums igen!
Som vi väntat och längtat efter detta datum då vi verkligen skulle få en ordentlig genomgång och få veta om vår skatt mår bra. Det gjorde h*n !
 
Barnmorskan, som förövrigt vare sig M eller jag tyckte speciellt bra om då hon var som en ettrig liten hund i tal och ton, kollade noggrant igenom viktiga organ och allt såg fint och normalt ut. Skönt! Fick inte så bra helhetsbilder den här gången men det gör inte så mycket eftersom de sist var så bra. Bebis är ju bra mycket större nu med. Enligt barnmorskan utgår man ifrån datumet vi fick ifrån Sahlegrenska då det är en IVF graviditet. Det är 29/5 men efter att hon gjort sina mätningar fick hon 25/5 så jag väljer nog att gå efter det :) Hade varit en perfekt dag för då är det mors dag <3
 
Nu kan vi pusta ut lite och börja njuta ordentligt av denna graviditet. Kanske är det dags att börja införskaffa lite bebis saker vilket vi inte vågat innan. I söndags var vi på vår första barnvagns koll och herregud vilken djungel det är! Lär bli ännu fler besök i affärer för att klämma och känna innan vi bestämmer oss.
 
God fortsättning på er <3
 
Vårt älskade kärleksmums <3
 

thewaytoyou.blogg.se

resan mot vår högsta önskan, dig ❤ Hannes ❤

RSS 2.0