Vårdcentralen

Tyckte att hans utslag var på väg bort men sen blev det lite värre i helgen igen. Suck! Det känns ganska så uppenbart att något pågår i hans kropp och han reagerar på något. Men vad? Åkte till vårdcentralen igår eftersom utslagen på kroppen är fler och värre samt nu ville jag att de skulle remittera oss vidare till någon som kan allergier. Just denna dag var det många som sökte vård på drop in så vi fick vänta i 1.5 timme! Gick ändå bra och Hannes höll låda och underhöll de flesta i väntrummet 😊
 
Tillslut kom vi in till doktorn och jag fick visat honom och sagt vad jag tror och tycker. Han tyckte ändå det "bara" såg ut som atopiskt eksem men med tanke på hans arv och Mathias bakgrund så remitterar han oss vidare. Tack för det! Får vi se hur lång tid det tar...
Tänker fortsätta med mjölk och äggfritt ett tag till. Fisk börjar vi nog med snart igen så fort utslagen verkar lägga sig lite så får vi se om han reagerar. 
Shoppat lite kläder, allmänt och inför resan. Tyvärr var denna kepsen lite stor så den köpte vi aldrig men han var ju förbannat söt i den 😍
Gick på storlek 80 nu så det kommer väl va lite stort men tycker vissa 74 börjar kännas lite smått och då är det bättre att vika upp. 
HM rakt igenom förutom de små skorna/tofflorna som är från Kappahl. 
 
Har ikväll varit på kurs i barn HLR. Så bra! Det kan jag verkligen rekommendera ALLA med barn att gå. Förhoppningsvis kommer jag aldrig behöva använda det MEN känns så bra att få gått igenom det och övat praktiskt på dockor.
 

Går åt rätt håll

Äntligen kom natten då han återigen sov i sin säng, ca 20.00-07.15. En gång under kvällen fick vi gå in och vyscha honom till ro. Sen så gnydde/grät han några ggr  men tystnade innan vi hunnit gå in i rummet. Jag vaknade på natten vid 04 och blev förvånad över att han inte låg emellan oss vilket han har gjort varje natt sen vi kom hem från fjällen. Var tvungen att gå upp och kolla till honom och han sov så gott så 😴 
Hoppas verkligen att det håller i sig och att det är ett tecken på att han börjar bli ordentligt frisk.
 
På onsdagar är vi några mammor som träffas med våra godingar på BVC. De som vill träffas 10 och går en promenad innan annars är det 11 som gäller. En av tjejerna brukar ha med sin perkulator så vi får kaffe och ibland blir det fika. Micro finns där så man kan värma mat till både barn och till sig själv. Perfekt att vara där så slipper någon ha det hemma och så blir lokalerna använda. 
 
På onsdagar har BVC sköterskan mottagning hela dagen så hon frågade hur det var med Hannes och om hon fick titta hans utslag. Det fick hon absolut för jag hade ändå tänkt fråga om hon kunde det. Hon tyckte att det var såpass mycket att det kändes som något mer än "bara" eksem. Hon skulle tala ned läkaren igen och så ville hon att vi skulle köra mjökfritt i minst en vecka. Sedan testa att utesluta ägg och efter det fisk.
 
 
Efter att han samtalat med Mathias mamma som är väl insatt efter hans uppväxt med diverse allergier, så bestämde vi att utesluta både mjölk, ägg och fisk. Så kan vi börja med att introducera fisk först och ägg sen för att se hur han reagerar efter någon/några veckor. 
Mathias var mjölkallergiker som liten samt att han inte tålde röda färgämnen, mycket svår astma, nötallergi och pälsdjursallergi. Inte så otippat om Hannes skulle ha någon form av allergi som ni kanske förstår. Mjölkallergin och röda färgämnen växte bort på Mathias så det tål han idag samt att astman är iallafall bättre. Får se om vi kanske får komma på någon utredning så småningom för att se huruvida Hannes följer sin pappas fotspår. 
Jag tycker hans hud redan ser bättre ut så jag hoppas det är på väg åt rätt håll.
 
Kylskåpet är en väldigt spännande plats. Så fort jag öppnar dörren är det raketfart på gåstolen eller krypandet 😃
 
Tycker mig skåda en 5.e tand som är på väg att spricka igenom. Det är tanden bredvid höger framtand uppe. Ser väldigt vitt ut så det är nog bara en tidsfråga. Annars växer framtänderna uppe på och är kanske halvvägs ute iallafall 😊

Sjukling

Bara någon timme efter jag skrivit klart förra inlägget, för en vecka sedan, vaknade Hannes ledsen. Tog upp honom och han var kokhet! Tog febern som visade 39,7 😬 stackars lilla älskling! Fick gett honom Alvedon och försökte svalka honom med blöta handdukar. Han somnade tillslut men natten var långt ifrån bra. Inte så konstigt. 
 
Mathias skippade på så vis skönsång och frukost på sängen (det var min födelsedag) för vid den tid han gick upp sov äntligen Hannes gott, tätt intill mig. Alvedonen verkade fint och på morgonen hade febern sjunkt till 38,6 och han fick ytterligare en tablett. Vi åt frukost och tog oss till vårdcentralen för en titt på hans jobbiga eksem/utslag. Läkaren där trodde inte det var matrelaterat och vi fick rådet att börja testa behandla området med hydrokortison. 
 
Febern höll i sig i ca 3 dagar så det var väl förmodligen det som kallas just 3-dagars febern. När väl febern var över åkte han på ögoninflammation, hosta och massa snörvel. Ingen ände på allt elände! Nätterna har varit allt annat än bra. Det är för det första näst intill omöjligt att få honom att somna och i sin säng vill han inte vara. Om han ska sova någorlunda är det helst på någon av oss eller iallafall väldigt nära. Han har svårt att komma i djupsömn och kliar sig i ögonen och huvudet samt verkar allmänt besvärad. Tycker så himla synd om honom 😔 
 
Tycker att eksemen/utslagen efter en veckas smörjande 2ggr/dag med hydrokortison har gett resultat. Det ser inte lika rött ut längre utan är mer bara torrt så man för smörja med annan mjukgörande salva under dagen. Han har fortfarande en hel del röda prickar och även lite större utslag på kroppen men de verkar åtminstone inte besvära honom. 
 
På dagarna har han pendlat mycket i humör. Är oftast glad så länge man leker och skojar med honom men att leka själv går inte längre stunder. Då kommer han krypandes, gnäller och rycker mig byxorna eller ställer sig upp mot mig. Så det har inte blivit mycket gjort kan jag säga! Nöjdast är han om han får sitta i stolen och äta på något. Just nu övar han mycket på pincettgreppet. Nu får man verkligen ha koll på vad som ligger på golvet. ALLT stoppas i munnen. Om det så är en mikroskopisk liten smula han kryper förbi så stoppas den i munnen.
 
Förra veckan släppte det verkligen med att ställa sig upp mot saker. Ni ser ju på bilderna hur nöjd han var över detta 😃
 
Eftersom han sover bäst i vagnen blev det många förmiddagspromenader förra veckan. Då kunde han sova 1.5-2 timmar vilket han verkligen behövde efter dessa dåliga nätter. Hoppas verkligen det vänder denna veckan och han kan bli som vanligt igen ❤
 
I fredags var det mamma/pappa lyx som stod på schemat. Vi var på Champions of rock i Scandinavium och bodde på Gothia Towers. Detta ihop med vänner och det var helt fantastiskt skönt! Äta middag och prata ostört samt få sova gott utan uppvak. Toppen! Kändes lite olustigt att lämna Hannes när han inte var 100 men det hade gått bra. Min syster hade honom från kl 14- ca 24 sen tog mamma över, som också varit på showen men åkte hem till oss och sov med Hannes efteråt. 
Riktigt bra show! Goda drinkar på Heaven 23 och utsikten från vårt rum på 22.e våningen.
 
Nu hoppas vi på att den veckan ska bli bättre för Hannes del så han slipper besväras av diverse åkommor. Hade ju inte varor helt fel att få tillbaka hela nätter heller. Håller tummarna!

Vardag, utslag och fjällen

Det duggar inte tätt mellan inläggen nu förtiden! Man får vara glad om det lyckas bli ett i veckan iallafall 😃
Dagarna består oftast av olika aktiviteter och om vi någon dag bara skulle vara hemma så kräver Hannes aktivering och uppmärksamhet. Vissa stunder leker han bra själv och då får man passa på att få gjort något. Dock varar det oftast inte så länge och då hängs det i byxbenen och aktivering krävs. Han sover heller inte speciellt bra inne så att försöka få lite egentid medans han sover på dagen går knappt. Är oftast så att man plockar med något och när jag är klar och sjunker ner i soffan med tex mobilen vaknar han 9.5/10 ggr. Bäst sover han i vagnen under promenad och då är man liksom låst till att promenera. Stannar vagnen dröjer det inte lång stund tills han vaknar igen. 
 
Nu har iallafall hans mage återgått till det normala. Skönt! Vet fortfarande inte riktigt vad som orsakade krånglet men huvudsaken är att det är bättre. Nu är det andra saker som spökar....suck! 
 
För några månader sedan märkte vi att han kliade sig mycket i och runt öronen. Det var torrt och vi använde olika salvor. Sen ett tag tillbaka tycker jag öronen har lugnat ner sig men nu har han i hela huvudet. Det är rött och blir som röda eksem-liknande torrfläckar. De går nu också ner mot ögonbrynen och även på ögonlocken. Han kliar sig mycket i huvudet och ibland börjar det blöda :(  Vi smörjer med feta salvor och har även testat någon för eksem men det verkar inte hjälpa så mycket.
Torr/Eksem fläckar har även dykt upp på övriga kroppen men det är absolut värst i huvudet. Fick ringt BVC idag och hon tyckte vi skulle komma till vårdcentralen imorgon så de får titta på det. Jag får känslan av att det är något han inte tål. Får se vad de säger imorgon.
 
Vi var i fjällen förra veckan vilket var toppen! Vi åkte onsdag efter Mathias slutat jobbet. Kom iväg vid kl 17 och var uppe i stugan vid 23.15. Resan gick väldigt bra får jag säga. Lite gnälligt första 1.5 timmen så då var det att underhålla som gällde. Han var trött och somnade ca 40 min innan Grums. Vi gjorde det obligatoriska stoppet i Grums för lite mat och toabesök. Hannes vaknade då och vi passade på att ge välling och blöjbyte. Han somnade nästan direkt när vi åkte och sov sedan hela vägen upp. 
 
Vi var 4 familjer som var uppe i kompisarnas stuga. De som har stugan åkte upp redan på fredagen sen kom vi andra på lite olika dagar. Det var härliga dagar som inte bjöd på så mycket skidåkning för vår del, men det visste vi ju om. Jag åkte en eftermiddag och Mathias fick också åkt en dag iallafall. Det är skönt att bara få vara uppe i snön och mysa runt i underställ och mjukiskläder 😊
För Hannes del var det egentligen en värdelös ålder att vara i fjällen. Nyfiken och vill undersöka massor av saker vilket inte är så lätt när man sitter som en stoppad korv i pulkan eller vagnen, haha! Han var ändå rätt nöjd med att sitta i vagnen när vi var i trysil och titta på när de andra barnen åkte skidor. Vi gick upp och ner i barnbacken och hjälpte de lite större barnen i gänget att åka. 
 
Nu håller vi tummarna att vi får bra hjälp imorgon så vi kan få bukt på hans utslag.
Imorgon fyller även den här gamle morsan år 😉 får se om man blir väckt med skönsång eller skri.
Natti Natti! 
 

Krångel med magen

Denna veckan har Hannes mage inte varit på sitt bästa humör :/ 
Det började på måndag kväll då han var lös men inget jag tänkte på då. När det fortsatte på tisdagen (dock inte så mycket men ändå så jag reagerade) gick mina tankar till om det kunde vara tänderna eller om han fått i sig något under måndagens babysim. 
Onsdagen var värre. Fick byta blöja stup i kvarten kändes det som och en del av gångerna var det rätt in i duschen som gällde. När han på eftermiddagen också spydde och det luktade lite annorlunda än vanligt så gick tankarna till magsjuka. Det går ju en del sånt nu, blääää! Trodde på magsjuka i några timmar men var framåt kvällen inte så säker på det heller. För även om hans mage levde sitt eget liv och han verkade bli rätt trött på att ligga på skötbordet så var han pigg, glad och åt bra. Något en annan långt ifrån hade vart om en magsjuka pågått!
 
Hela torsdagen höll vi oss hemma och det var samma visa hela den dagen. På fredagen fick min syster komma en stund så jag fick åkt och handlat vätskeersättning och annat smått och gott för att försöka råda bot på detta elände. Eftersom hans allmäntillstånd hela tiden har varit bra och han ätit och druckit har jag inte sökt någon vård eller så men fick iallafall ringt BVC under fredagen för lite råd. Fick veta att det var många lösa magar nu och vi inte var ensamma. Hon rådde att kanske testa mjölkfritt ett tag sen frågade hon om vi bytt välling eller gröt och då slog det mig! Gick från 6 månaders gröten till 8 månaders i början på veckan och det är fullkorn i den. Kanske var det boven? Har även köpt hem 8 mån vällingen men den har jag inte börjat med än och lär inte göra nu heller. Så fr.o.m. I lördags har han inte fått någon fullkornsgröt och idag söndag verkar det som magen börjar ordna upp sig. Hoppas hoppas!
 
OM det nu skulle vara fullkorn så fattar jag inte varför de ska ha det i 8 månaders gröt och välling!?!? Fanns inte ens andra alternativ i den affär jag handlar mest. Jag vet ju nu så här i efterhand att jag hört om små magar som krånglar då de fått fullkorn. Hoppas hoppas det vänder nu för jag tror varken Hannes eller jag orkar med så många blöj och klädbyten mer! Tvättmaskinen har gått varm denna veckan kan jag säga med allt från sängkläder, kläder, spytrasor och skötbäddsunderlägg. 
 
Skönt är att han ändå sovit bra på natten. Vi har fått kolla till honom då och då eftersom han ett par gånger bajsat i sömnen vilket inte tillhör vanligheterna. Stackars liten :(
Bästa sovställningen just nu! Lite roligt att enligt min mamma sov jag exakt likadant som liten :-)
 
 
Trots en dum mage har humöret oftast varit topp!
Dock inte idag :/ riktigt grinpelle hela dagen men nu sover han äntligen. 
 
Igår ställde han sig upp mot denna och traskade iväg med bordet framför sig. Vem behöver en lära-gå-vagn ;) ? 

thewaytoyou.blogg.se

resan mot vår högsta önskan, dig ❤ Hannes ❤

RSS 2.0