Baby/Barn mässan

I helgen har det varit baby/barn mässa i GBG. Mathias och jag besökte den igår tillsammans med våra vänner. Fick allt köpt oss lite grejer men annars tycker jag nog att det var mest för sådana som redan har barn eller vet vilket kön barnet i magen har. Mycket kläder att välja mellan men inte så mycket neutralt. 
Hade också hoppats på lite mer goodiebags och  gratissaker. Snål :P ? Nä, men trodde ändå det skulle vara mer sånt. 
Fick iallafall köpt oss regnskydd+myggnät till vagnen som förövrigt har kommit men inte hämtats. Mam sålde två produkter för 100kr så vi slog till på en napp och nappflaska och där fick vi faktiskt den gröna flaskan på köpet :) Kunde heller inte motstå den söta och supermjuka snutten. 
 
Idag är det måndag och vi välkomnar v 33 (32+0) Det börjar närma sig! 
 
Bebis börjar få mindre plats vilket jag märker väl. Halsbrännan och sura uppstötningar känner jag oftare men jobbigast är det när jag vaknar av det. Försöker sova med huvudet något högre och nu ska jag dricka ett glas mjölk innan jag ska sova. Känner mig också mer andfådd än tidigare. Får se om bebis vill fixera sig snart och man på så sätt kan känna skillnad då magen sjunker. 
 
Imorgon är det dags för träff nr 2 på föräldrarutbildningen. Det ser jag fram emot.
Godnatt!

Sista dagen

Om jag inte hade vart sjukskriven hade det idag varit sista arbetsdagen för mig. Just därför var jag på mitt jobb idag med hembakt fredagsfika. Det var mycket uppskattat :) 
Får ändå säga att det hade vart lite skönt att jobba idag och bara få känna känslan när jag hade stämplat ut och gått ut i detta kanon vårväder tänkades att nu är jag lååååångledig. 
Kommer sakna min lilla "bebis" brödavdelningen som jag byggt upp och haft hand om i 6 år nu.
Bilder från brödavdelningen på Ica där jag jobbar
 
Imorgon kommer min familj + mormor, morbror, kusiner m.m hit på middag. Ska bli mycket trevligt!
Har också denna fredagen bakat liksom förra :) Imorse gjorde jag cheesecake och nu jäser jag brytbröd. Får passa på nu när man har tid att baka. Roligare att bjuda på hembakt också :)
 
Trevlig helg!
 

Föräldrargrupp och BM besök

Igår var det alltså dags för första föräldrargrupp träffen.
Vi är 9 par som alla väntar barn från i slutet på april till i slutet på maj som kommer att träffas 3 tisdagar framöver samt en efterträff då bebisarna har kommit. Träffarna leds av en barnmorska på mottagningen vi går på.
Det första som slog mig när paren droppade in (vi var bland de första) var: vad härligt att se fler med stor mage som jag :)
Denna första träff presenterade vi oss för varandra samt att vi pratade mycket om våra förväntningar på att bli föräldrar. Kul att prata med folk i samma situation och framför allt tror jag att det är viktigt för de blivande papporna att prata med varandra. Vi började också prata om förlossningen, hur börjar den? Vart ringer jag osv? Hann inte så långt på det ämnet utan fortsätter nästa vecka.
 
Idag var jag även hos barnmorskan och eftersom min var på semester fick jag träffa en annan. Lustigt nog var det samma BM som höll i föräldrarutbildningen så då pratade vi även lite om kursen.
Annars verkade bebis må bra och mitt sf mått låg idag på 31 cm och hjärtljuden mellan 148-152 slag/minut. Jag fick ju också ställa mig på den hemska vågen :P Har nu lyckats gå upp ca 13,5 kg.
 
Idag åkte Mathias iväg på kurs till Stokholm och kommer inte hem förrän på fredag. Mindre roligt :/
Har därför bjudit in mina systrar på filmkväll med middag och myyyys <3

Fullt upp!

En vecka har gått sedan jag slutade jobba. En vecka som bara flög förbi och jag lyckades ha fullt upp trots att jag var ledig. Därav dålig blogg uppdatering.
Veckan innehöll träffa vänner, handboll, baka hemma (kan inte släppa jobbet?), möhippa, söndagsbrunch med familjen och promenader.
Så denna måndag tar jag det bara lugnt. Eller ja, fram till 16,30 iallafall då det är handboll. Men innan det så ska jag bara vara och plocka lite här hemma. Skönt!
 
Förövrigt börjar jag känna mig sprängfärdig. Förstår inte riktigt hur magen ska kunna bli större och ibland känns det verkligen som jag ska spricka när h*n bökar runt där inne. Kroppen är fantastiskt som kan bära detta lilla mirakel. Domningarna på nätterna är bättre och har nu bytts ut till vaknande av obekvämhet. Hittar inte direkt en bekväm sovposition och att vända sig börjar bli mer och mer av en pärs. Var är magmusklerna :P ? Skönt då att jag är ledig och kan samla ihop sömn fram tills vilken tid jag vill egentligen. 
 
Imorgon börjar vi på föräldrarutbildning vilket ska bli spännande!
Mer om det imorgon, ellr onsdag.

Kastat in handduken!

Ja,nu har jag kastat in handduken!
Var hos arbetsterapeuten igår med min händer. Hon testade rörlighet, känsel och styrka. Det var ok resultat på testerna men styrkan låg under medel vad jag ska göra. Inte katastrof men ändå under medel. Fick handledskydd att ha på natten och även en annan variant att ha på dagen. Konstaterade ganska snabbt att det kan bli svårt att arbeta med dem på vilket hon skulle rekommendera då jag använder händerna hela tiden i mitt arbete.
När jag åkt tillbaka till mitt arbete och jobbat klart för dagen bestämde jag mig för att det var dags att ge upp. Jag ringde min närmsta chef och sa att jag vill sjukskriva mig tills nästa fredag då jag ändå skulle gått hem. Kände också under dagen när jag lyfte massor att hela magen blev hård och jag antar att det är någon form av sammandragningar. Dags att låta envisa, tjurskalliga Sofia med otroligt hög arbetsmoral få stå tillbaka och det är dags att lyssna på min kropp. Jag har ju inte bara mg själv att tänka på längre.
De snygga handledskydden jag ska använda. De svarta på dagen om jag tex kör bil, dammsuger m.m och de blåa på natten.
 
Så det första jag gjorde idag var att få tag på barnmorskan och få reda på hur jag går till väga för en sjukskrivning på papper. Genom dem eller vårdcentralen? Det blev vårdcentralen och där satt jag på drop in i ca 1,5 timme innan jag fick träffa läkare. Jag berättade mina problem och det var inga konstigheter att få en sjukskrivning t.o.m 28/3 på papper. Skönt! 
 
Hade ett möte på jobbet inbokat idag som jag ändå tänkte gå på och även prata lite med min arbetskollega som ska ta över. Passade också på att tömma mitt skåp. 
Känns helt galet att jag kommer vara 'långledig' nu. Det kommer nog ta ett tag att ta in!
 

Kärleksmums

Vi (eller mest jag kanse) har kallat bebisen vårt lilla kärleksmums. Varför?
Jo, för att jag jobbar som butiksbagare i en ica butik och en av produkterna vi säljer är kärleksmums. Just den här produkten kommer helt färdig men fryst så man tinar den innan den säljs. Vår lilla bebis var ju först ett embryo som låg i frysen från maj till september och som sen tinades upp och placerades i mig. Det här lilla kärleksmumset ska dock absolut inte säljas!
 
Kärleksmums <3

Ledig dag och BM besök

Onsdag vilket betyder ledig!
Började dagen med en härlig promenad i vårsolen. Man får inte ha så höga krav på tempot numera utan ta det i sin egna lilla takt ;)
 
Kl 12 var det dags att besöka barnmorskan igen. Tog upp det här med karpaltunnelsyndromet och hur det påverkar mig. Vi bestämde att jag först och främst tar kontakt och bokar tid till en arbetsterapeut för bedömning av nedsattheten i händerna samt prova ut egna handledsskydd. Jag ska jobba tors och fredag som vanligt och ifall helgens nätter fortsätter att vara bråkiga kan en sjukskrivning fram tills jag går på graviditetspenning vara aktuellt. Min barnmorska tyckte absolut att man ska vara uppmärksam och ta detta på allvar då bestående problem kan uppstå. Så vi får väl se hur detta slutar.
 
Förövrigt klämde och kände hon på magen och vår bebis hälsade genom att puta ut på vänster sida navel i vanlig ordning. Fick det bekräftat att det var lilla rumpan :) 
Magmåttet var 29 cm och jag följer min kurva fint. Hjärtljuden var också fina och låg på 145 slag/min. H*n verkar må bra där inne!
 
När jag kom hem åt jag lunch och kände hur trött jag började bli. Gick och lade mig för att vila och sov som en stock mellan 14-16! Var kanske lite förlorad sömn som togs ikapp där. 
 
Bebisrumpa putandes <3

Första kläderna

Idag kom bebisens första outfits på posten :)
Så söta! Synd bara att de skickat fel strl på zebra kläderna, 62 istället för 50. De skulle såklart fixa så det blir rätt men segt att vänta. Återstår att se om vår lillskrutt ens kan ha strl 50 ;) söta är de iallafall!
 
Denna vecka välkomnar vi v 30.
 
Imorgon är det BM besök vilket jag ser fram emot. Så mysigt att höra bebisens hjärtljud :)

Jobbiga nätter...igen

Helgen bjöd på ytterligare jobbiga nätter, suck...!
I fredags var jag ute och åt med några arbetskamrater och kom hem sent. Tog på mig handledsskydden,som hjälpt mot den där värken, och somnade vi 02. Vaknade strax innan 07 av att det värkte nått fruktansvärt i i hela högerarmen precis som det gjort helgen innan och då hade jag ändå haft skydden på mig. Bara att ta sig upp och försöka rört på sig så det släppte men det kändes som inget ville hjälpa. Tillslut brast det och tårarna bara sprutade! Stackars Mathias fick tillslut släpat ut sin gråtande sambo på en promenad för att få igång lite cirkulation vilket tycktes hjälpa. Gråten lade sig liksom värken och det var en fin morgon med solsken. 
Jag skulle egentligen åka på bortamatch med handbollstjejerna men kände att jag orkar verkligen inte och min kropp behöver vila. Det tog emot men jag meddeladede andra tränaren att jag stannar hemma. Heja mig som för en gångs skull lyssnade på min kropp!
 
Natten lör-sön blev dock ännu värre med uppvaknande av värk nästan varje timme. Testade värktabletter, kylklampar och jag vet inte allt. Det enda som hjälpte var att gå upp och "flaxa" lite tills värken släppte, somna om för att vakna ca en timme senare och göra samma sak. Frustrerande!
Åkte till vårdcentralen på söndagen för att se om det finns något man kan göra men som jag nästan redan visste var det mest att härda ut. Ska nog fixa mig ett par egna handledsskydd som är gjorda efter mig och se om det hjälper. Läkaren sa också att mitt jobb där jag använder händerna väldigt mycket kan få mig att svullna. Så jag får känna efter ordentligt annars får jag sjukskriva mig. Nu har jag ju bara 11 dagar kvar att jobba så jag ska försöka hålla ut.
 
En rolig och lite spännande sak är att servitrisen vi hade i fredags sa att jag väntar en flicka. Enligt en annan jag känner som jobbar där kallar de henne "häxan" och hon spår i händer bl.a. När hon skulle duka av vårt bord tog hon min högra hand och sa: Ja, det är en flicka och du kommer få två flickor fast inte på samma gång då. Spänannde! Får se om det stämmer :)

Äntligen lite sömn

Inatt fick jag äntligen sova! 
Hanledsskydden har hjälpt och händerna domnar inte. Dock har de inte hjälpt mot att vakna flera ggr/natt, förrän inatt. Vaknade mindre än vanligt och sov till 10.30! Så skönt :) 
 
Tror vår bebis börjar få mindre plats då det inte sparkas lika mycket längre, men jag känner henne/honom ofta i form av att det buktar ut och spänner åt alla möjliga håll. Så rör sig ordentligt gör h*n iallafall :) 
 
Förra veckan kunde jag inte hålla mig och klickade hem första klädesplaggen till vår lilla skrutt. De ska komma nu i veckan. Köpte strl 50 så det finns ju ingen garanti på att h*n kan ha dem beroende på hur stor vår bebis är. Får hoppas att de passar till en början iallafall. Ska köpa på mig lite i strl 56 också så man är säker på att något passar i början. 

Karpaltunnelsyndrom?

Passa på att sov nu innan bebisen kommer. Det har man ju hört ett par gånger MEN det verkar vara lättare sagt än gjort. Mina nätter är fortfarande fyllda av allt för lite sammanhängande sömn. Vaknar ofta och ibland behöver jag gå på toa men oftast är det bara för att byta sovställning eller liknande. Inatt kunde jag lägga till ytterligare ett "besvär" på listan. Karpaltunnelsyndrom. Jag vaknar av att mina händer är bortdomnade. Vänster är "bara" domnad men i höger värker det från långfingerspetsen upp på baksidan av armen upp till armhålan. Väldigt svårt att sova med detta :/ 
Googlade och fick upp karpaltunnelsyndrom vilket är vanligt för gravida. Karpaltunneln finns i handledens insida och är en smal passage där fingrarnas senor och nerver passerar. När gravida påverkas beror det oftast på att mer vätska samlas i vävnaderna och det ökade trycket från vätskan trycker på nerven så denna blir påverkad. 
Rotade fram i mitt minne att en av mina vänner vart med om samma sak då hon väntade sitt första barn och att hon då använde handledskydd på natten. Fick sms:at henne och frågat om detta och det stämde + att hon hade kvar handledsskydden som jag gärna fick låna. TACK! Jag hoppas verkligen att det hjälper!
 
Har känt mig lite deppig hela dagen och den smådomnande känslan i händerna är kvar men tack och lov inte värken. Det är så frustreande att inte sova ordentligt då jag aldrig någonsin haft sömnproblem, snarare tvärtom!
Gnällig jag känner mig just nu :/ 
 
 

thewaytoyou.blogg.se

resan mot vår högsta önskan, dig ❤ Hannes ❤

RSS 2.0