Hannes dopdag

Hannes har ju sin sagt varit förkyld och i torsdags började jag också känna mig lite krasslig. Skippade mamma/barn träningen för att inte göra det värre. Det hjälpte ju dock inte då jag i lördags vid 05 snåret vaknade med feber och alldeles tjock i halsen. Yes! Bra tajming där, nu när Hannes ska döpas. Petade i mig två Alvedon och försökte sova någon timma till.
 
Så dagen började ju inge vidare för mamman iallafall men de två alvedonen gjorde susen och jag mådde helt ok sen när dagen började på riktigt. Åkte till "jobbet" där jag beställt frallor och även tårtorna. Tog mig sedan till lokalen vi skulle vara efter dopet och min mamma och Mathias mamma kom och hjälpte till med förberedelser. 
 
Vid 11 var vi klara med smörgåsarna och lite andra förberedelser och åkte hem för att svida om och piffa till sig lite. 
 
Dopet var kl 13 och allt gick jättebra! Vi började med att sätta oss ner i bänkarna och sjunga första psalmen innan vi skulle ställa oss där framme. Mathias bror Christian, som var fadder tillsammans med min syster Rebecka, höll Hannes. När vi satt där och orgeln drog igång såg jag hur "sureläppen" kom fram och sen kom tårarna. Han blev nog lite rädd stackarn. Men det gick snabbt över och under resterande tiden var han lugn och gäspade lite emellanåt :)
Vår vän Emelie sjung "sång till friheten" och det var så vackert och fint ❤
 
Efteråt åkte vi då till församlingshemmet för kaffe, macka och tårta. 
Presentbordet var helt överfullt och Hannes fick väldigt många fina saker. Tänk vad mycket fina människor han och även vi har runt omkring oss!
 
 
Lite kuriosa om dopklänningen
 
Det är från början min farmors mors brudslöja. Hon gifte sig på midsommarafton 1931. 5 januari 1932 föddes min farmor och brudslöjan syddes om till dopklänning som farmor var först att döpas i. Sedan har min faster, pappa, kusin, jag och mina systrar döpts i den. Allas namn är inbroderade på klänningen så nu ska även Hannes namn få sin plats på den. Eftersom det endast varit en pojk (min pappa) som döpts i den innan var den väldigt tjejig med rosa band och rosa rosor fastsydda vid halsen och på ärmarna. De var som tur var lätta att nästa upp och ta bort och jag valde att bara ha ett blått band på den nu när Hannes skulle ha den. 
Roligt att den har en historia bakom sig :-) 
 

Snorig och hostig

Förkylningen håller i sig och verkar inte riktigt vilja släppa taget. Fortfarande som värst på nätterna då även en rosslig hosta kommit. Stackarn som inte riktigt vet hur han ska hosta utan gör det mest när kroppens reflexer talar om för honom att göra det. Ibland vill man bara hjälpa till! Nätterna har därför inte vart så jätte rockiga denna vecka. Han vaknar ofta och har svårt att komma till ro. Inatt (eller snarare imorse) satte vi honom i babyskyddet och hade det mellan oss i sängen för där i har han hela veckan sovit 2-2.5 timme varje förmiddag. Tror ni mamman har passar på att sova då? Nej då! Suck! Har varit i samband när man varit ute och flängt så det har inte riktigt klaffat. 
 
Imorgon ska Hannes döpas :) 
Kanske ska passa på att blunda en stund nu när han sover så jag orkar åka till församlingshemmet och duka sen! 

Första förkylningen

I helgen har Hannes dragit på sig sin första förkylning. Han snörvlar och har sig men mest på morgonen. Vi tackar för att Nässugen (näsfridan) finns! Inte så väldigt poppis för bebis men väldigt praktisk då de inte kan snyta ut det. Inatt var vi vakna mellan ca 03-04 och försökte somna om honom samtidigt som vi med jämna mellanrum fick suga ut snor vilket förövrigt låter sjukt äckligt :P Att en sån liten näsa kan producera så mycket snor! Tillslut somnade han på Mathias bröst och vi kunde lägga över honom i sin säng som jag höjt huvudändan på med böcker under sängbenen, klassikern! Det hjälpte faktiskt. 
 
Han bjöd också på 3 "långsovningar" i rad natten till tors,fre,lör. Somnade mellan 20-21.30 och vaknade från 04-05.30. Natten till lördag sov han 21.30-05.30. Heja heja! Mer sådant! Tänk om man själv kunde gå och lägga sig när han somnat. Då hade man ju fått ihop några timmar i rad. 
 
Förra veckan började vi med lite smakportioner eller smaksensationer som BVC sköterskan hellre kallad det. Började med mosad banan. Minen när han först fick in det i munnen var ju oslagbar :) men sen mumsade han på. Vi har också testat blomkålspuré och puré på morötter och ärtor. Han verkar gilla det mesta än så länge. 
 
Såg att min syssling Sandra använt sig av en umami taste teaser till pyssling Penny vilket verkade intressant så jag var tvungen att köpa en jag med. Tack för tipset Sandra ;)
Testade nyss med blåbär/hallon i 
 
Roligt, söligt och ganska gott tror jag allt han tyckte :) Nästa gång ska jag inte ha på honom vita kläder, haha! Får nog bli i bara blöja :)
 
Idag blåser det riktigt kallt vilket resulterade i premiär användning av fleeceoverallen Hannes fått av mormor. 
Så gosig! 

Viktuppgång

När Hannes vägdes 15 aug vägde han 5690g och hade bara gått upp ca 500g på lite drygt 1 månad. Jag började ju då fundera på om han fick i sig tillräckligt med mat osv. Vi har nu låtit han få 1-2 mål ersättning om dagen vilket har fungerat bra och jag ser att han får i sig tillräckligt. Jag var därför väldigt nyfiken på att se hur mycket han gått upp och vi var på BVC i måndags. Han väger nu 6930g och har då lyckats gå upp 1240g på en månad! Haha! Duktig pojk :) Dubbelhakan och knubbe-låren är ju bara för gooooa! På längden hade han växt 3 cm och är nu 63 cm lång.
 
Det händer mycket nu och det senaste är att han  börjat vända sig från mage till rygg. Rygg till mage har han inte riktigt kommit på än men han lägger sig gärna på sidan så det är nog inte så långt borta. Han har också börjat hitta sina fötter när han ligger på rygg. Tidigare har han hittat sin fot när han satt i bumbon och liksom hängde fram för att ta på den men nu också när han ligger ner. Han vill gärna äta på foten och blir lite frustrerad när han inte når och drar i sockan så den åker av eller blir vääääldigt lång ;)
 
Idag har vi haft en riktigt fullspäckad dag som började vid 10 med mamma/barn häng med vänner. Vid kl 16 var det dags för återträffen med föräldrargruppen som aldrig blev av sist. Väldigt roligt att träffa alla och höra deras berättelser om förlossningen samt se alla bebisar som låg på jäsning senast vi sågs :) Efter denna träff tog vi oss en sväng till handbollshallen för att heja på tjejerna. Så Hannes och jag har flängt runt hela dagen.
 
Det var en väldigt trött och hungrig kille i bilen hem kl 20.00. Tänkte att han skulle klara sig hem för han hade vart så go och glad innan. Icke då! Han började gråta lite smått i början av bilfärden och jag började fundera på att stanna för amning men kände att, äh, det är inte så långt kvar hem. Gråten blev värre och tillslut var han jättearg/ledsen och jag ville bara komma hem så vi kunde sätta oss i lugn och ro i soffan. Stå ut tänkte jag, han överlever. Självklart ska det just denna kväll vara asfaltering av väg ca 5 km hemifrån och vi fick stå och vänta i minst 5 min men det kändes som en evighet med ett hysteriskt barn i bilen. Nästan hemma somnade han till men snyftade lite i sömnen och det gjorde ont i hela mammahjärtat. Väl hemma fick han äntligen tutten och somnade vid den efter en stund. 
 
Imorgon kör vi mamma/barn gympa igen och vi får se om han sköter sig lika exemplariskt som sist :)
 

4 månader

4 månader har gått sedan vårt lilla mirakel föddes. 4 månader sen en lång kamp nådde sitt slut och vi fick hålla vårt efterlängtade barn i famnen. Han är fantastiskt och jag är så glad att jag får vara hans mamma ❤ 
 
Idag har han varit på ett väääääldigt sprattligt humör! Han har i omgångar suttit i sin babysitter i babygymmet och jösses vad han har sprattlat, vevat och slått på fisken, krabban och skon som hänger där. Så roligt att bara sitta och titta på honom under sina träningspass :) 
Äter krabba :) 
Han är verkligen inne i en period nu där han ska äta på ALLT! Han tar knappt nappen längre för den är roligare att tugga på! Tänder på G kanske? Tycker de kan vänta lite till och hoppas tuggandet inte har med det att göra.
Glade godingen :)
 
Dagen har tyvärr inte bara bestått av en go och glad 4 månaders bebis. Min pappa ringde på förmiddagen och berättade att farfar nu var väldigt dålig. Det var nog inte så lång tid kvar innan slutet. Hade först lite svårt att bestämma mig ifall jag skulle åka dit för på ett sätt ville jag ha en sista bild från när vi var där för en månad sedan, när han var i sin hemmamiljö och hyfsat pigg. Tillsist bestämde jag mig för att åka dit. Hörseln är det sista som lämnar människan och jag ville ändå säga hej då och att han skulle veta att jag varit där. Satt och vakade tillsammans med farmor, pappa, mamma, moster och kusin i ett par timmar. Vid 16 tiden bestämde mamma och jag mig för att åka hemåt men pappa och farmor stannade kvar. Ca 2 timmar senare tog han sitt sista andetag... Älskade farfar ❤
Jag är glad att jag valde att åka dit och få prata till honom en sista gång. Han var gammal och det känns ändå ok på något vis även om det såklart är sorgligt också. Nu har han inte ont mer och behöver inte vara frustrerad över att kroppen inte vill fast knoppen är glasklar. 
 
En märklig söndag som bjudit på det mesta. Nu säger jag godnatt och välkomnar en ny vecka.
GODNATT

Träning

Idag har Hannes och jag varit på ett mamma/barn pass som finns på Sportlife, eller STC som det visst heter nu förtiden. Passet börjar kl 10 och runt den tiden brukar Hannes bli trött igen beroende på när vi gått upp. Idag gick vi upp 07.30 och när jag satte honom i bilen 09.30 såg jag att han började bli trött. Tog en liten omväg till STC och han somnade så gott. Väl framme var det bara att konka med sig en sovande Hannes i babyskyddet. Alla pass genomförs i salar längst upp i huset, 3.e våningen. Hiss finns ju inte så det var ju en träning i sig att bära upp honom för alla trapporna :)
Har man inte barn som sover i babyskyddet lägger eller sätter man dem på mattor/filtar i mitten av salen. Träningen består utav stationer och idag var det 16 st. Allt från plankan, armhävningar till utfall, step up m.m. Första varvet körde vi 30 sek på varje station men ökade sedan till 45 och avslutade med 1 minut. Hannes skötte sig exemplariskt och sov hela tiden under träningen. Han vaknade lagom till det var dags att stretcha och då med ett leende på läpparna :) duktig pojk! Vi var 6 mammor med barn inkl instruktören. Så skönt att alla är i samma situation och sover barnet eller ligger nöjt i mitten är det ju bara att träna på men är barnet lite grinigt då är det bara att anpassa sig. Göra step up bärandes på sitt barn tex. 
 
Det var skönt att väcka liv i musklerna och jobbigt var det, men det ska det ju vara! Jag känner redan nu att träningsvärken börjar smyga sig på och imorgon kan jag förmodligen knappt röra mig :P det är verkligen en hatkärlek man har till den där träningsvärken!
 
Vädret idag har ju varit strålande så jag passade på att gå en härlig barnvagnspromenad och njuta av solen ☀ Hannes sov då med.
 
I och med dagens träning och promenad fick jag premiär använt mina nya skor jag köpt. Har nätshoppat på Sportamore och får säga att jag är mycket nöjd med både skorna och själva företaget. Snabba leveranser, bra priser då man får rabattkoder hela tiden och fri frakt samt fri retur. Tummen upp på det! 
Nike till inomhusträning och Adidas till promenader.
 
Kvällen har spenderats hos Mathias föräldrar. De åker till Kreta imorgon så de behövde få sig en liten Hannes dos så de klarar sig en vecka ;)

En glad skit som busar med farfar ❤

Mardrömmar?

Hannes somnade så gott på mitt bröst förut och jag passade också på att blunda en stund. Efter ca 30 min vaknar han till och är ledsen. Det ledsna går över i hysteriskt gråtande/skrik och håller på i ca 20 min. Går runt och försöker lugna, erbjuder bröstet men ingenting verkar hjälpa. Tillslut lugnar han ner sig. Tar brösten, äter, och somnar igen. 
 
Lilla skrutten! Får ont i hjärtat när han är sådär ledsen och hysterisk. Kan det vara att han drömt något tro? Eller bara ett jobbigt magknip? Inte lätt för de små liven när de inte kan säga vad som är fel :/
Somnade om efter sitt lilla utspel ❤

Ordination: Sex

Igår hade jag telefontid med sjukgymnasten på NÄL som jag haft kontakt med angående bristningen som blev under förlossningen. Var på återbesök i juli och nu var det dags för ett samtal om hur jag mår osv.
 
Hon är verkligen jättetrevlig och bra att prata med. Berättade att jag blivit duktigare på att göra knipövningar men att jag fortfarande kan ha lite ont framförallt när jag burit Hannes mycket.
Hon frågade också om vi haft samlag ännu? Jag svarade att vi lyckats få till det en gång och att det gick helt ok faktiskt :P Då svara hon: Då ordinerar jag ett till helgen också! Haha!
Så ordination från sjukgymnasten var att fortsätta göra knipövningar och ha sex i helgen :-) Har en sambo som tyckte det var en väldigt bra ordination!
 
Ska få komma till henne på ett besök om 2 månader för att kolla läget. Så skönt att de inte bara släpper det utan verkligen följer upp. Det känns tryggt!
 

Ersättning

Nu har helammningen gått i graven!
Har haft hemma ersättning "just in case" och förra veckan gjorde den premiär i Hannes mage. Började att han var helt hysterisk en kväll förra veckan och fick inte ro att ta bröstet. Då fick han först flaskan så han lugnade ner sig och sedan tog han bröstet. Dagen efter bestämde jag mig för att testa ett mål med bara ersättning och shit vad han slurkade i sig! 
På lördagen skulle mamma och pappa ha honom på kvällen för vi skulle på fest och då hade han lätt ätit i sig 210ml utpumpad mjölk som jag lämnat. Fick lånat en elektrisk bröstpump i fredags och när jag testade den på söndagen så fick jag efter 30 min ut 120 ml och igår 70 ml på 25 min. Jag har alltså inte tillräckligt att erbjuda vår lille matglade son. Bara att konstatera. Är ändå nöjd att jag kunnat helamma honom i över 3 månader. 
 
Så nu kör vi lite både och. Jag ammar på natten men på dagen blir det mestadels ersättning. Fyyyyy fasen vad bajset helt plötsligt ändrade lukt och konsistens pga ersättningen. Luktar vidrigt :P 
 
Tycker fördelen med flaskan också är att jag VET att han får i sig mat och att han faktiskt står sig ca 4 timmar till nästa mål. Innan var det sällan det gick mer än 3 timmar emellan. Hittills i veckan när han fått ca 200-210 ml (vilket han lätt slurkar i sig) runt 9-10 så har han somnat vid 11-12 och sovit i 1.5-2 timmar. Skönt! 
 
Eftersom Mathias var komjölksprotein allergisk när han var liten har vi valt att köra på en ersättning som inte är baserad på mjölk. Den är dock satans dyr! 229kr för 450g mot 69kr för 500g "vanlig". Helt galet! Hörde av en vän att hon fick samma ersättning utskriven på recept av BVC till hennes dotter och att det därmed var gratis. Ska höra med BVC nästa gång om det går att göra något liknande. 
 
Vill hålla själv :)
 

thewaytoyou.blogg.se

resan mot vår högsta önskan, dig ❤ Hannes ❤

RSS 2.0