Vardag, utslag och fjällen

Det duggar inte tätt mellan inläggen nu förtiden! Man får vara glad om det lyckas bli ett i veckan iallafall 😃
Dagarna består oftast av olika aktiviteter och om vi någon dag bara skulle vara hemma så kräver Hannes aktivering och uppmärksamhet. Vissa stunder leker han bra själv och då får man passa på att få gjort något. Dock varar det oftast inte så länge och då hängs det i byxbenen och aktivering krävs. Han sover heller inte speciellt bra inne så att försöka få lite egentid medans han sover på dagen går knappt. Är oftast så att man plockar med något och när jag är klar och sjunker ner i soffan med tex mobilen vaknar han 9.5/10 ggr. Bäst sover han i vagnen under promenad och då är man liksom låst till att promenera. Stannar vagnen dröjer det inte lång stund tills han vaknar igen. 
 
Nu har iallafall hans mage återgått till det normala. Skönt! Vet fortfarande inte riktigt vad som orsakade krånglet men huvudsaken är att det är bättre. Nu är det andra saker som spökar....suck! 
 
För några månader sedan märkte vi att han kliade sig mycket i och runt öronen. Det var torrt och vi använde olika salvor. Sen ett tag tillbaka tycker jag öronen har lugnat ner sig men nu har han i hela huvudet. Det är rött och blir som röda eksem-liknande torrfläckar. De går nu också ner mot ögonbrynen och även på ögonlocken. Han kliar sig mycket i huvudet och ibland börjar det blöda :(  Vi smörjer med feta salvor och har även testat någon för eksem men det verkar inte hjälpa så mycket.
Torr/Eksem fläckar har även dykt upp på övriga kroppen men det är absolut värst i huvudet. Fick ringt BVC idag och hon tyckte vi skulle komma till vårdcentralen imorgon så de får titta på det. Jag får känslan av att det är något han inte tål. Får se vad de säger imorgon.
 
Vi var i fjällen förra veckan vilket var toppen! Vi åkte onsdag efter Mathias slutat jobbet. Kom iväg vid kl 17 och var uppe i stugan vid 23.15. Resan gick väldigt bra får jag säga. Lite gnälligt första 1.5 timmen så då var det att underhålla som gällde. Han var trött och somnade ca 40 min innan Grums. Vi gjorde det obligatoriska stoppet i Grums för lite mat och toabesök. Hannes vaknade då och vi passade på att ge välling och blöjbyte. Han somnade nästan direkt när vi åkte och sov sedan hela vägen upp. 
 
Vi var 4 familjer som var uppe i kompisarnas stuga. De som har stugan åkte upp redan på fredagen sen kom vi andra på lite olika dagar. Det var härliga dagar som inte bjöd på så mycket skidåkning för vår del, men det visste vi ju om. Jag åkte en eftermiddag och Mathias fick också åkt en dag iallafall. Det är skönt att bara få vara uppe i snön och mysa runt i underställ och mjukiskläder 😊
För Hannes del var det egentligen en värdelös ålder att vara i fjällen. Nyfiken och vill undersöka massor av saker vilket inte är så lätt när man sitter som en stoppad korv i pulkan eller vagnen, haha! Han var ändå rätt nöjd med att sitta i vagnen när vi var i trysil och titta på när de andra barnen åkte skidor. Vi gick upp och ner i barnbacken och hjälpte de lite större barnen i gänget att åka. 
 
Nu håller vi tummarna att vi får bra hjälp imorgon så vi kan få bukt på hans utslag.
Imorgon fyller även den här gamle morsan år 😉 får se om man blir väckt med skönsång eller skri.
Natti Natti! 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

thewaytoyou.blogg.se

resan mot vår högsta önskan, dig ❤ Hannes ❤

RSS 2.0