BVC

Efter ca 2,5 jobbiga dygn med en kille som inte var så nöjd verkade det mycket bättre igår. Var på BVC i fredags och då var han ju helt vansinnig där inne. Skrek som bara den och jag fick ta upp honom flera gånger för att försöka lugna och trösta. Vi pratade om att det nog är magen som spökar för stackaren. Eftersom han varit så grinig det sista har jag ju tagit till bröstet som tröst och det kan bara boven. Han får i sig för mycket och magen hinner inte ta hand om det. Så nu fick jag tipset att låta det gå minst 3 timmar mellan ammningarna och är han grinig emellan så är det nappen som gäller. Funkar inte detta så kanske det är dags för mig att testa ta bort komjölksprotein. Tycker dock att lördagen var mycket bättre så jag hoppas det vänder nu. Kanske jag vågar mig ut på promenad igen.
 
Det var även läkarbesök denna gång och hon sa att allt såg bra ut. Hon såg en fullt normal och frisk bebis. Skönt! Han väger nu 4800g och är 54.7 cm lång. 
 
 

Sömn och skrik

Hoppas ni alla hade en bra midsommar! Vår var toppen och framförallt var det skönt att INTE jobba vilket jag gjort typ varje midsommarafton och då från kl 05 på morgonen! Vi var på vår traditionella midsommarlunch hos mamma och pappa då även morbror med familj, mormor, farmor, farfar och Mathias föräldrar var med. Extra roligt var att farfar var med. De bor i GBG och han har sen i höstas blivit väldigt dålig. Kroppen vill inte riktigt längre medans knoppen är glasklar. På så sätt är han mest hemma men på midsommarafton samlade han kraft och följde med till oss. Han blev så glad över att se oss alla och framförallt Hannes. Kunde allt se en liten tår i hans öga. Fina farfar! 
Kvällen spenderades med vänner och barn. Hannes var så duktig hela dagen och när vi åt på kvällen satt han så snällt med i babysittern. Rekord i att vara vaken och inte gråta :)
Midsommarlunch
 
Veckan började med sol och vi har varit ute och promenerat varje dag. 
Igår natt var det en liten gosse som minsann inte skulle somna efter amningen vid 3 och var vaken och grinig till 5 för att vakna runt 7 igen, få mat, vara skrikig, somna om till 9.30, få mat, vara grinig. Suck! Ammade igen och tänkte att nu går vi ut på promenad så somnar han gott i vagnen eftersom han förmodligen är övertrött. Han somnade så fort vi började gå. Yes! Bestämde mig för att ta en långpromenad. En runda på ca 7 km. Självklart vaknar ungen halvvägs och skriker i princip hela vägen hem. Lagom svettig promenad! Har aldrig hänt innan att han varit så arg i vagnen. Helt slut kom vi tillslut hem och vid 14 däckade vi båda i soffan och sov till 16.
 
Inatt har han sovit bättre men var piggelin efter amningen vid 6. Då var han sådär go som han tyvärr inte är allt för ofta. Han var vaken och tittade med stora ögon. Tror till och med jag fick lockat fram vad som kan var vart ett leende :) han satt i babysittern och var sådär underbart go. Sen vänder det på en sekund och han blir, vad jag tror, är övertrött. Fick tillslut somnat honom och han sov i ca 30 min för att sedan vakna, få mat och vara skrikig igen. Bestämde mig för att amma honom igen efter en stund för att sedan gå ut på promenad. Började amma strax innan 11 och kände att jag var lite trött. Vid ca 11.40 vaknar jag till och inser att jag somnat halvsittandes i soffan under amningen :P tittar ner och där ligger Hannes och sover han med, med tutten i munnen :D Han sover än och klockan är nu 12.35.
Tröttis efter alla skrikperioder som jag hoppas går över snart.

Midsommar

Glad midsommar på er alla ❤
 

1 månad

Det är minsann inte helt lätt att ta sig tid för att skriva ett blogginlägg nu förtiden. När tid väl finns används den oftast till att försöka få i sig lite mat eller plocka iordning här hemma. Är fortfarande förvånad över hur lite man hinner att göra när man är ensam hemma med en bebis. En bebis som sover bäst och längst i vagnen under promenaden och då är jag ju inte hemma :) Är ändå väldigt bortskämd med en snäll farmor till Hannes som rätt ofta är ledig på dagen och gärna vill gå ut och gå med honom eller bara gosa så jag hinner tex duscha. Lyxigt! 
 
I fredags var Hannes och jag iväg hela dagen. Hade fått en tid på NÄL vid 11 för att kolla så allt stod rätt till "down under". Är ju inte helt lätt att veta och att vänta 8 veckor tyckte jag var lite väl länge att för en första titt. Vi var ju då tvungna att komma härifrån strax innan 10 vilket var en cirkus i sig. En bebis som helst vill vara nära hela tiden och en mamma som ska äta frukost och göra iordning sig. Det ska klaffa med amning, blöjbyten och påklädning :) Det gick ok och vi kom iväg i tid! Hannes sov hela vägen i bilen och en stund i vagnen upp till avdelningen. Sen ville han vakna och va lite gnällig men gick ändå bra tycket jag. Allt såg förövrigt bra ut och jag kunde pusta ut.
 
På fredagen startade också Junicupen. En handbollscup som spelas utomhus i Uddevalla. Mina tjejer skulle spela och jag ville gärna se de två matcherna som skulle spelas på fredagen, 16 och 18. Tog mig då en sväng till torp för att fördriva lite tid tills jag kunde åka till cupen. Ammade i bilen innan vi åkte från NÄL och Hannes somnade återigen i bilen till Torp Köpcentrum. Det var lunchdags och eftersom han somnat valde jag drive in på Mc Donalds och åt i bilen :P Sedan fick han hoppa över till vagnen och fortsatte sova gott och jag kunde strosa runt och shoppa på Ikea i lugn och ro. Innan vi åkte till cupen fick jag nästan väcka honom för blöjbyte och amning. Allt för att underlätta när vi kom fram till cupen. Denna bilfärd var han vaken och även en stund i vagnen. Han somnade när jag tog upp honom under matchen. Var så roligt att se alla tjejerna igen :) och Hannes var så duktig hela dagen!
Hannes på sin första handbollsmatch utanför magen :)
 
På lördagen ville jag till Uddevalla igen för att iallafall se de 2 första matcherna. De spelades 10 och 11.20 och eftersom de var rätt så täta valde jag att lämna Hannes hemma med Mathias. Ammade honom innan 9 och åkte sedan. Hade dagen innan pumpat ut lite mjölk så det fanns tills jag kom hem igen. Nyttigt för grabbarna att ha lite egentid tillsammans tror jag. Kändes konstigt att vara helt utan barn i 4 timmar men allt gick bra. Jag var hemma igen vid 13 och då sov Hannes och behövde inte mig förrän kl 15. 
 
I lördags blev vårt lilla ❤ 1 månad! Det har gått fort samtidigt som det känns som han alltid varit hos oss. 
Hannes gymmar :-)

Mer sömn, mindre skrik

Efter tisdagens värmebölja var lilleman helt slut. Jag hade gått ner till mina föräldrar för att kunna sola på deras altan när Hannes sov men den planen gick ju inge vidare. När jag kom hem ammade jag honom, igen, och då somnade han som en stock och sov i 3 timmar. Helt slut!
En utslagen hjälte ❤
 
Gårdagen var ju mycket svalare och han sov mest hela dagen. Tog nog igen sömn som uteblev dagen innan. 
Idag är det bvc besök och det är ju alltid spännande att se hur mycket han ökat i vikt osv. 
Just nu sover han gott i bärselen. Perfekt! Så har mamman händerna fria för lite fix och trix :)
 

Sol ☀

Igår var Hannes och jag på stranden :) Fick sms på morgonen av en vän att de skulle dit och det hade varit roligt om vi också kom. Var först osäker på om jag skulle våga mig ut :P Han kan ju vara rätt grinig emellanåt och då blir jag lätt lite stressad i offentliga situationer. Man är ju fortfarande rätt ovan med det här mammalivet ;) Men jag åkte iallafall och det var en mysig förmiddag med mammor och barn. 
 
På väg hem från stranden åkte jag in på Mathias jobb för att säga hej och visa upp vår skatt. Tog honom ur bilen och bar in honom för jag tänkte ju inte vara där så länge. När vi kom in och Thias arbetskamrater kom för att titta på honom kände jag plötsligt att det var alldeles kletigt vid hans lår. Bajs! Han hade bajsat lite snett så det kommit utanför och jag hade ju bara body på honom så det betydde att även mitt vita linne var nerbajsat och hans filt jag hade med. Vilken härlig entré vår lilla skitunge gjorde ;) ❤
Självklart hade det även kommit i babyskyddet vilket jag såg när vi skulle åka därifrån.
Tur att bebisbajs nästan inte luktar något alls!
 
Idag är det nog varmt för lilleman. Han är inte nöjd minsann! Enda gångerna han är tyst är när jag ammar eller kör honom i vagnen så han typ somnar men vaknar så fort jag stannar. Så idag är det amma och försöka trösta som gäller. Så gissa vad jag gör nu? Ammar såklart ;) (och försöker blogga) 

14 maj - ett speciellt datum

14 maj 2014 föddes vårt efterlängtade barn, vår son, Hannes. På så sätt är 14 maj ett mycket speciellt datum för oss. Det visade sig sedan ha betytt mycket även åren innan han föddes.
 
Några veckor innan han föddes slog det mig att vi gjorde ju faktiskt äggplocket i maj förra året. Jag rotade fram almnackan från 2013 och bläddrade fram till maj och mycket riktigt var ju äggplocket i maj, 14 maj 2013! Vet att jag då tänkte: tänk vad häftigt om han skulle födas på detta datum :) Så han är född på sin 1-års dag kan man säga. Börjar man tänka lite till är det helt galet att han också har legat i en frys ca 3 månader :/ lilla hjärtat <3 
Helt otroligt att det fungerar och vi är SÅ tacksamma!
 
I veckan gick jag tillbaka i bloggen för att läsa inlägget jag skrev samma dag som äggplocket 14 maj 2013. Blev så förvånad när jag öppnar inlägget med: 
För ett år sen vi klev in på Sahlgrenska reproduktionsmedicin avdelning för första gången. Idag, exakt ett år senare genomgår vi vårt andra äggplock. 
 
Är det inte häftigt?!? 
14 maj 2012 - Vi gör vårt första besök på Sahlgrenska för att diskutera IVF och lägga upp en plan för detta.
14 maj 2013 - Vi gör vårt andra IVF försök då 8 ägg befruktas varav ett är Hannes som då frystes in för att placers i mig i september efter 3 misslyckade insättningar.
14 maj 2014 - Hannes föds
 
Fortsatte att läsa inläggen från maj förra året och det var ju ingen vidare positiv läsning :/ tänk vad vi fick gå igenom tuffa tider för att slutligen komma dit vi är idag. Samtidigt som jag läste om den tuffa tiden tittade jag då och då på min arm där vårt hjärta låg och sov
Ögonen fylldes av lyckotårar och jag konstaterade snabbt att det var värt allt jobbigt. Det gav oss Hannes <3

Egentid

Hannes har somnat och äntligen får man lite egentid i soffan framför datorn eller tv:n.
Det här med att vara nyblivna föräldrar till en nyfödd bebis är då inte alltid en dans på rosor! Det har vi fått erfara i helgen. Började i fredags att han var lite grinig på eftermiddagen men somnade gott i vagnen när vi skulle över på grillkväll hos grannarna vid 18. Då sov han till 21.45 då det var dags för amning och sen somnade han lite till. Vi gick väl hem vid 23.30 och han sov fortfarande. Han vaknade senare på natten och då började den "jobbiga" helgen. Jag ammade och bytte blöja men han ville då inte sova och skrek mest. Somnade i korta omgångar innan det var dags att vakna för mer skrik. Stackars Mathias som skulle upp på svensexa med samling 06.15 var inte jättepigg när klockan ringde vid 05. 
 
Jag var alltså själv hela lördagen och Hannes ville fortfarande inte vara nöjd. Frustrerande när man ammat, rapat och bytt blöja och han fortfarande skriker som en stucken gris :/ såg att han var rejält trött och han var på väg att somna flera ggr men vaknade nästan direkt och flaxade runt. Gick ut på promenad i regnet och då somnade han i vagnen. YES, tänkte jag men så fort vi kom hem vaknade han. Så här höll vi på hela dagen och enda gången han egentligen var tyst och nöjd var när jag ammade. Vid 20.30 var han dock helt slut och däckade mot mitt bröst och sov helt ok under natten. 
 
Söndag förmiddagen var rätt lugn och skön. Vi skulle på kalas kl 14 och han somnade i bilen. Väl framme vid kalaset vaknade han och var rätt missnöjd under hela tiden. Suck! Måste bära runt på honom hela tiden annars är det skrik och panik. På kvällen hade vi massa besök här och han var nöjd emellanåt. När de gått fick vi badat honom och sen somnade han gott mot mitt bröst igen.
 
Tror att värmen har gjort sitt under helgen och han har behövt mycket vätska vilket resulterar i många amningstillfällen. Känns som man inte gör annat och länge vill han gärna ligga också. Sen tror jag att det varit väldigt mycket för honom de här första 2 veckorna hemma. Vi har ju haft besök eller vart iväg varje dag sen vi kom hem. Mycket intryck att smälta för vår lille kille. Så denna veckan får bli lugnare och så hoppas jag att Hannes blir lugnare. 
 
Idag har vi bara varit hemma och vid två tillfällen har vi sovit då han somnat på mig och jag passat på att blunda samtidigt. Han har dock även denna dag skrikit ganska mycket och att ligga själv går absolut inte. Hans snälla farmor var här och gick en promenad med honom så jag kunde äta lunch och plocka iordning lite här hemma. 
 
Ja, så det är inte alltid så lätt med de små liven när de skriker och man inte vet vad som är fel. Kommer säkert vara lite tufft nu så här i början innan vi kommer in ordentligt i någon form av vardagrutin. Bara att kämpa på och jag vet ju att alla positiva stunder kommer väga upp de jobbiga 1000 ggr om <3

thewaytoyou.blogg.se

resan mot vår högsta önskan, dig ❤ Hannes ❤

RSS 2.0